Klub izvoznika
StoryEditor

Započeo 30. susret Liderovog Kluba izvoznika

10. Lipanj 2020.
Klub izvoznika, Miodrag Šajatović, Zoran Milanović i Tihomir Premužakfoto Ratko Mavar

U tvrtki Vetropack Straža u Humu na Sutli započeo je 30. susret Liderovog Kluba izvoznika na kojemu su se okupili neki od najvećih hrvatskih izvoznika, a na kojemu prisustvuje i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji će okupljenima predstaviti 'Ulogu izvoza u gospodarskom rastu i oporavku'.

Nakon uvodnog govora glavnog urednika Lidera, Miodraga Šajatovića koji je pozdravio domaćina i okupljene i otvorio 30. Susret kluba izvoznika.

- Cilj kluba je da promovira izvoz kao glavni generator gospodarskog rasta i da gospodarska diplomacija bude više u službi izvoza – rekao je Šajatović.

Prisutnima se obratio domaćin, Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže koji je predstavio rezultate tvrtke.

- Ponosni što smo odabrani za 30. Susret Liderovog kluba i zadovoljstvo što je naš gost predsjednik RH, Zoran Milanović – rekao je u uvodu Premužak

Zatim je predstavio tvrtku, njenu povijest, početak i gdje se danas nalazi. Vetropack grupa proizvodi za neke najveće svjetske kupce, rekao je u uvodu Premužak.

image
Klub izvoznika, Miodrag Šajatović, Zoran Milanović i Tihomir Premužak
foto Ratko Mavar


- Godine 2019. Grupa je uprihodila više od 700 milijuna franaka i prodali pet milijardi staklenih jedinica - rekao je Premužak.

Dodao je kako je tvornica u Humu zaslužna za 20 posto prodaje, što predstavlja petinu cijele Grupe, dok je najveći segment prodaje pivo, zatim voda i sokovi te prehrana.

- Strategija grupe je da budemo lideri na tržištima gdje imamo staklane, s tim da je Vetropack straža od svih iz grupe najveći izvoznik – dodao je Premužak.

Vetropack straža u korona krizi

- Zbog velike izvozne ordinacije i zbog fokusa na Horecu bili smo u problemima. Sad se malo oporavljamo i nadamo se će ići na bolje. Rezultat na kraju godine će biti lošiju u odnosu na naše planove i prošlu godinu ali vjerujemo u oporavak 2021. godine – zaključio je Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže

24. travanj 2024 15:00