Klub obiteljskih tvrtki
StoryEditor

Megatrend predstavio uslugu Virtualnog data centra

06. Lipanj 2013.
Piše:
lider.media

Megatrend poslovna rješenja predstavila su danas uslugu Virtualnog data centra na VMware Cloud day 2013 konferenciji u hotelu Aristos na Buzinu.

Konferenciju na temu softverskog data centra (Software Defined Data Centre - SDDC) organizirale su tvrtke RECRO i VMware, a okupila je dvjestotinjak IT stručnjaka.

Nazivom Između privatnog i public clouda i samom prezentacijom, koju je održao Zvonimir Černy, Voditelj sistemske podrške u Megatrendu, istaknute su osnovne specifičnosti Virtualnog data centra Megatrenda i razlike u odnosu na druge ponuđače. Od najvažnijih je bitno spomenuti da se prema svakom korisniku Virtualnog data centra radi posebno rješenje. Korisnik plaća ‘onoliko koliko koristi‘. Resurse korisnik može povećavati i smanjivati gotovo trenutno. Cijeli sustav je vrlo fleksibilan prema postojećim ICT sustavima korisnika, brzo se implemenitra i predstavlja sigurnu i pouzdanu okolinu.

Megatrend VDC sustav je utemeljen na VMware vSphere virtualizacijskoj tehnologiji, ali bitno je reći da Megatrend poslovna rješenja podržavaju i infrastrukture utemeljene i na Microsoft, KVM i IBM AIX virtualizacijskim platformama. Postoji još niz drugih karakteristika koje su bitne, ovisno o tome kakvi su korisnički zahtjevi.

19. travanj 2024 19:49