Lider invest
StoryEditor

[FOTO] Dobitnik nagrade Export Lider invest: Izazov nam je osvojiti i najzahtjevnija tržišta

27. Listopad 2019.
Oprema pogon

Jedan od top pet proizvođača aparata za hlađenje i točenje piva na svijetu, tvrtka Oprema osvojila je u srijedu na završnoj manifestaciji Lider investa 2019. posebnu nagradu Export Lider invest za investiciju koja je najviše pridonijela jačanju izvoza. Naime, Oprema je uložila više od 15 milijuna kuna u povećanje proizvodnih kapaciteta, modernizaciju strojnog parka i razvoj tehnologija.

– U tradiciji dugoj više od četiri desetljeća vođeni smo motom „kvaliteta iznad kvalitete“, a orijentiranost stranim tržištima dovela nas je u okruženje gdje naš moto nije održiv bez kontinuiranih ulaganja - u ljude, proizvodne kapacitete, tehnologije i modernizaciju na svim razinama poslovanja - izjavio je Domagoj Cvetko, predsjednik Uprave Opreme, koja osim uređaja za hlađenje i točenje piva, proizvodi i uređaje za hlađenje i točenje sokova, vina, vode, soda-vode.

Cijeli proizvodni proces od ideje, istraživanja i razvoja, preko konstrukcije, dizajna, razvoja tehnologije i proizvodnje, pa do marketinga i prodaje odvija se u tvrtki. Svojim aparatima Oprema opskrbljuje manje lokalne restorane, ali i velike potrošače kao što su dvorane, stadioni i slično. Tvrtka je to koja je iz malog lokalnog poduzetničkog pothvata stasala u globalnog igrača i pozicionirala se među top pet najvećih proizvođača aparata za hlađenje i točenje pića na svijetu.

Najnovijom investicijom kupljena su tri stroja i proširen je proizvodni pogon kako bi se poboljšala učinkovitost i produktivnost proizvodnih procesa, kvaliteta proizvoda te energetska učinkovitost.

- Ovaj ciklus investicija usmjeren je povećanju proizvodnih kapaciteta te modernizaciji strojnog parka i razvoju novih tehnologija, vrijedan je preko 2 milijuna eura, a sufinanciran je i sredstvima Europske unije - kaže Cvetko te dodaje ono zbog čega je tvrtki i dodijeljena nagrada vezana uz izvoz:

- Izazov nam je osvojiti i ona najzahtjevnija tržišta, a stvaranje dodane vrijednosti je imperativ u svakodnevnom poslovanju, stoga nam je ova nagrada velika čast i priznanje te motivacija za daljnji rad i nove uspjehe - zaključuje Cvetko.

17. travanj 2024 23:39