Lidertrend
StoryEditor

Agencija I to nije sve dizajnirala maštoviti krevet za male junake na bolničkom liječenju

21. Listopad 2021.
Marketinška agencija I to nije sve i zagrebačka Klinika za dječje bolesti, predstavili su svoju zajedničku inovaciju – maštoviti krevetić u obliku broda s kojim će se mali pacijenti prevoziti bolničkim hodnicima

Djeci koja kreću na dijagnostičke preglede ili operativne zahvate u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, stres i strah od 'odlaska u nepoznato' mogao bi smanjiti jedan specijalan krevetić. Ili, bolje reći, brodić. Naime, marketinška agencija I to nije sve i Klinika u Klaićevoj, jučer su predstavili svoju zajedničku inovaciju – maštoviti krevetić u obliku broda s kojim će se mali pacijenti prevoziti bolničkim hodnicima. Kako je izjavio CEO i kreativni direktor agencije I to nije sve, Alen Kekić ideja o projektu kreativnom je timu pala na pamet nakon što su se susreli s temom stresa u bolnicama.

– Ta nam se tema učinila zanimljivom, pa smo detaljnijim istraživanjem došli do informacija o raznim stresorima kod djece koja se nalaze na bolničkom liječenju. Među njima je i stres zbog napuštanja sobe i odlaska na dijagnostičke preglede ili operacijske zahvate – ispričao nam je Alen Kekić.

Odlazak u nepoznato

Budući da u tom trenutku dijete napušta sigurnost sobe i prisutnost roditelja te, doslovno, odlazi u nepoznato, značajno im se povećava razina stresa. Ne pomaže ni to što prolazeći hodnicima nerijetko čuju plač djece, izloženi su pogledu nepoznatih osoba, a njihovih roditelja ni bliskih lica nema u blizini.

– U agenciji inače njegujemo 'problem solving' vještine, a ovaj nam je projekt posebno drag jer smo mogli pustiti maštu na volju i napraviti nešto lijepo za djecu. Dosta je roditelja iz naše agencije radilo na ovom projektu tako da ne čudi što smo bili toliko angažirani na njemu – kazao je Kekić i dodao da krevet omogućava djeci da se prepuste mašti, osigurava im zaštitu od vanjskih utjecaja bolničkih hodnika, uvlači u šareni svijet, dizajniran baš za njih.

Osim što je nezaobilazna pandemija produljila realizaciju projekta, najveći su izazov imali s odabirom materijala, gabaritima i mehanikom kreveta. Njihov brod/krevetić izgrađen je 'od nule', odnosno nisu mogli koristiti postojeći krevet te na njega aplicirati dizajn već su ga doslovno gradili od propelera do kormila.

Dizajn dostupan svima

Veliku su pažnju morali posvetiti i materijalima, jer se on nakon svakog korištenja mora dezinficirati. Morali su paziti na aplikaciju dizajna da se brisanjem, čišćenjem ili tretiranjem ne uništio, ali, kako kaže Kekić, ponosan je na cijeli tim koji je dokazao da je dorastao izazovu. Na pitanje planiraju li neke nove projekte za bolnice, Kekić kaže da se kreativni tim već susreo sa zanimljivim rješenjima koji se bave eliminacijom stresora kod djece poput stola za pregled u obliku dinosaura ili uređaja za magnetsku rezonancu u obliku podmornice.

– Iako pozdravljamo sve te projekte, primijetili smo da je velika većina rješenja ili skupa u izvedbi ili teško primjenjiva na drugim mjestima. Zato smo si dali za zadatak napraviti nešto što gotovo sve bolnice, ne samo u Hrvatskoj, mogu koristiti. Na raspolaganje smo dali i dizajn i nacrte obloge za univerzalna bolnička kolica. Jako bi nas radovalo kad bismo sve dječje pokretne krevete vidjeli obložene našim dizajnom, jer ne bi trebao biti neki trošak te besplatne nacrte izraditi i postaviti – poručio je Kekić.

Cijeli projekt i preuzimanje nacrta dostupni su na https://itonijesve.com/project/brodic-u-klaicevoj/.

21. travanj 2024 01:53