Lidertrend
StoryEditor

Airbnb iznajmljuje obiteljski dom McCallisterovih iz filmskog hita Sam u kući

06. Prosinac 2021.
Noćenje u kući McCallisterovih je doista zabavna avantura za fanove filma, ali i lukava promocija Airbnbija

Svidjelo se to vama ili ne, gledanje američke komedije Sam u kući postalo je neizostavnim dijelom blagdanske tradicije. Budući da se taj filmski hit iz devedesetih na TV kanalima diljem svijeta reprizira svakog Božića i već su generacije mališana upoznate s dogodovštinama malenog Kevina McCallistera, kompanija AirBnb odlučila je zajahati na valu popularnosti i iskoristiti tu tradiciju u vlastite svrhe. Naime, od 7. prosinca u njihovoj će se ponudi naći obiteljski dom McCallisterovih u kojoj je Kevin doživio nezaboravnu avanturu.

Filmski rekviziti

Gosti će moći rezervirati samo jednu noć i to onu 12. prosinca tako da u Airbnbiju očekuju golemu navalu, ali i obećavaju sjajan provod sretniku koji je uspije 'uloviti'. Osim što će za svega 25 dolara četiri osobe moći prenoćiti u slavnoj kući, na pragu će ih dočekati Devin Ratray koji je u filmskom hitu igrao Kevinovog starijeg brata Buzza.

Također, moći će pronaći filmske rekvizite poput zamki, ogledala i aftershavea (za rekreiranje čuvene scene s Kevinovim vriskom), ali i gomilu junk-hrane iz devedesetih. Noćenje u kući McCallisterovih je doista zabavna avantura za fanove filma, ali i lukava promocija Airbnbija. Ta je platforma nedavno osvojila stotina tisuća dolara vrijedan medijski prostor nakon objave da iznajmljuje Vilu Balbiano, lokaciju koja je u hitu House of Gucci 'igrala' obiteljsku rezinteciju Guccijevih. S iznajmljivanjem kuće McCallisterovih su ponovili tu PR taktiku, a ako je suditi prema interesu publike i medija, ona se opet pokazala prilično uspješnom.   

19. travanj 2024 21:32