Lidertrend
StoryEditor

Briga za zdravlje zaposlenika otišla korak dalje, Bellabeat lansirao korporativni wellness program

17. Veljača 2021.

Svjetski poznat startup Bellabeat, koji su prije gotovo sedam godina osnovali Sandro Mur i Urška Sršen, pokrenuo je korporativni wellness program u koji su se odmah uključile velike kompanije kao što su Microsoft, Coca-Cola i LG.

Budući da su zdravlje i zadovoljstvo zaposlenika na radnom mjestu u posljednje vrijeme top tema u krugovima poslodavaca, Bellabeat je odlučio biti dio rješenja. Cilj programa je pomoći tvrtkama da poboljšaju angažman zaposlenica i njihovu produktivnost te tako povećaju prihode.

Navode kako neangažiranost zaposlenika američke tvrtke godišnje košta oko 500 milijardi dolara, a uzrok neučinkovitosti često je povezan s fizičkim i psihičkim zdravljem. Nije tajna da na produktivnost utječu brojni faktori iz te domene poput stresa, dehidracije, prekomjernog rada, loše prehrane ili nedovoljnog sna. Program će se usmjeriti na žene te holističkim pristupom temeljenim na stvarnim podacima raditi na poboljšanju njihova psihofizičkog zdravlja. Prema njima satovi joge i zdravi napitci na poslu više nisu dovoljni, vrijeme je da poslodavci odu korak dalje.

Novi korporativni wellness program ne samo da pomaže zaposlenicama da se zdravije hrane i više kreću, već im pomaže i upravljati stresom te poboljšati kvalitetu i količinu sna. Kroz edukaciju i kontinuiranu podršku, ženama se pomaže u stvaranju novih navika i drugog način razmišljanja koji promiče zdrav život i donošenje ispravnih odluka. Vodeći život na zdraviji i uravnoteženiji način, žene će biti angažiranije i produktivnije na poslu, piše u priopćenju tog startupa čije je sjedište u San Franciscu, a uredi ima i u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i Aziji te zapošljava više od sto ljudi.

- Surađujući s većim tvrtkama koje razmišljaju futuristički, otkrili smo da poslodavci ne žele pratiti svoje zaposlenice, oni jednostavno žele da one budu sretnije i produktivnije. Stoga smo osmislili koncizni preglednik ili dashboard isključivo za zaposlenice kako bi one mogle pogledati i podijeliti svoje psihofizičko stanje s kolegama na poslu - obrazlaže Melanie Messina, voditeljica razvoja proizvoda u Bellabeatu.

Sudionicama programa dostupan je pregled kolektivnog psihofizičkog zdravlja. Zajednički preglednik prikazuje prosječne vrijednosti aktivnosti, sna, hidratacije, razine stresa i slično. Zaposlenice mogu kontrolirati koje podatke žele dijeliti u postavkama privatnosti.

- Bellabeat nije generička aplikacija koja nudi one-size-fits-all rješenje. Zahvaljujući moćnoj umjetnoj inteligenciji koja je pokreće, aplikacija je sposobna učiti, prilagoditi se i postati preciznija, pružajući jedinstveno, potpuno integrirano i ultra personalizirano iskustvo prilagođeno svakoj korisnici. Korporativni wellness program može se koristiti u kombinaciji s drugim Bellabeatovim proizvodima kao što su Leaf, Time ili Spring, čime praćenje napretka postaje još jednostavnije - stoji u priopćenju.

18. travanj 2024 13:59