Lidertrend
StoryEditor

Feliks Lukas otvorio sportski nikad atraktivniji WTA Croatia Bol Open

07. Lipanj 2021.
Feliks Lukas, Croatia Bol Open

Nakon godine pauze uzrokovane pandemijom, u ponedjeljak je u Bolu na Braču počeo teniski turnir WTA Croatia Bol Open na kojemu će se okupiti poznata imena ženskog tenisa od čega čak 13 iz TOP 100 WTA ljestvice. Turnir traje do 12. lipnja, a svjedočit ćemo najjačem izdanju WTA turnira u Hrvatskoj do sada.

Sara Sorribes Tormo, Rebecca Peterson, Bernarda Pera, Eugenie Bouchard, Arantxa Rus, te s pozivnicama Jana Fett, Ana Konjuh, Nadia Podoroska koja je ovih dana pobijedila Serenu Williams na Mastersu u Rimu samo su neka od zvučnih imena ženskog tenisa koja će moći gledati ljubitelji tenisa u preko 100 zemalja svijeta.

- U Bol dolaze najbolje rangirane tenisačice iz Švedske, Nizozemske, Belgije, Slovačke, Crne Gore, čak četiri ponajbolje talijanske i četiri ruske tenisačice te predstavnica Kine Lin Zhu. Na turnir se vraćaju sve dosadašnje pobjednice Mandy Minella iz Luksemburga, Aleksandra Krunić iz Srbije i najbolja slovenska tenisačica, dvostruka bolska šampionka Tamara Zidanšek - istaknuo je Feliks Lukas, direktor turnira, na konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Dubrovnik.

Podršku mu je dala i poznata hrvatska tenisačica Jana Fett kojoj je ovo jedan od najdražih turnira. Oduševljena je Bolom i odličnom organizacijom, a povratnica u vrh svjetskog tenisa Ana Konjuh najavila je ponovni dolazak na turnir nakon bolskog polufinala iz 2016. Vraća se u top formu nakon duge pauze zbog ozljede i ima velika očekivanja od ove sezone.

- Pohvalno je što se u ova teška vremena organizira turnir, na Bolu je uvijek odlična atmosfera, a doma je uvijek dobro igrati - istaknula je Konjuh.

U skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama i strogim pravilima WTA Toura osigurana su testiranja svih tenisačica i osoblja, prilagođen je model organizacije, a u popratnom programu ove godine naglasak je na inovativnom spoju sporta i umjetnosti.

- U iznimno teškoj godini za organizaciju ovako zahtjevnih sportskih evenata ponovo smo uspjeli u Bol dovesti kremu ženskog tenisa i otvoriti ljetnu sezonu. Ovog turnira ne bi bilo bez snažne podrške Općine Bol i Splitsko-dalmatinske županije koji nas svih ovih godina prate - poručuje Lukas.

25. travanj 2024 01:25