Lidertrend
StoryEditor

[GALERIJA] Procurile fotografije redizajnirane serije 5

10. Svibanj 2020.
Na prvu se vidi da su promjene suptilne i, što je mnogima bilo jako važno, popularni BMW-ovi bubrezi nisu povećani koliko se najavljivalo

Čini se da je u posljednje vrijeme curenje fotografija novih modela automobila postalo uobičajena praksa. Nakon što su prije koji tjedan izišle fotografije novog Forda Bronco, najavljenoga za 2021., sad se to dogodilo i BMW-u s njegovom redizajniranom serijom 5. Taj je automobil predstavljen još 2016., a godinu dana nakon toga počeo se i prodavati.

BMW ima običaj na pola vijeka svog vozila osvježiti njegov izgled, pa to sad očekuje i seriju 5. Još aktualan model bio je predstavljen potkraj 2016., a prodaja je počela početkom 2017.

Drukčija prednja svjetla

Kao što smo naveli, za premijeru se trebalo strpjeti još vrlo kratko, manje od mjesec dana, ali netko nije mogao izdržati pa sad možete vidjeti kako će izgledati nova, redizajnirana petica. Na prvu se vidi da su promjene suptilne i, što je mnogima bilo jako važno, popularni BMW-ovi bubrezi nisu povećani kao što se najavljivalo.

Prve dvije fotografije redizajniranog modela prikazuju BMW 530e s plug-in hibridnim pogonom i opcijskim paketom opreme M Sport. Promjena u odnosu na prijašnji model iz serije bit će novi prednji branik i malo ispupčeni bubrezi, što je svakako bolje od golemih koje su neki najavljivali prije nekoliko mjeseci. Promjena je vidljiva i na prednjim svjetlima, koja su drukčijeg oblika, a sa stražnje strane automobila promjene su manje, osim na redizajniranom braniku.

Hibridna izvedba

Plug-in hibridna izvedba BMW 530e donosi 252 KS i 420 Nm okretnog momenta i kombinirana je s osmobrzinskim automatskim mjenjačem. Ponudu će zatvoriti snažnija izvedba, BMW 545e, koja će kombinirati motor sa šest cilindara i elektromotor s ukupno 394 KS i 600 Nm okretnog momenta.

U unutrašnjosti se također očekuju promjene, a najavljeno je i mnogo ažuriranja poput BMW-ova najnovijeg 12,3-inčnog informacijsko-zabavnog sustava iDrive. U ponudi će ostati benzinski i dizelski motori. Sve informacije i detalji saznat će se u svibnju, kad se i službeno predstavi novi BMW serije 5. 

19. travanj 2024 20:38