Lidertrend
StoryEditor

Honda razvija navigacijski sustav za slabovidne

21. Lipanj 2021.
slijepi slabovidnifoto Shutterstock
In-Shoe Navigation System jedna je od inovacija automobilskog diva koji se sve više okreće razvoju tehnologije za pomoć ranjivim skupinama društva

Automobilski brend Honda pronašao je novu nišu za svoje inovacije - slijepe i slabovidne osobe. Kompanija je, naime, razvila specijalan navigacijski uređaj - ‘In-Shoe Navigation System‘, koji, nakon što ga se postavi na obuću, kupca vodi do željene destinacije. Uređaj je povezan s aplikacijom te opremljen posebnim senzorima koji vibracijama ‘javljaju‘ kuda treba ići.

Nova misija Honde

Ova fantastična inovacija djelo je Hondinog zaposlenika i njihova start-upa Ashirase (osnovana u sklopu Hondina New Business Creation Programa) Wataru China koji je odlučio pomoći nakon što je jedan slabovidni član njegove obitelji smrtno stradao u prometu. Tehnologija koju je razvio, tvrde iz Honde, ni na koji način ne remeti kretanja štapom niti reagira na podražaje iz okoline poput, primjerice, zvukova iz prometa.

In-Shoe Navigation System će kupci moći nabaviti najkasnije do ožujka 2023., a u međuvremenu, Honda razvija tehnologiju koja pomaže ranjivim skupinama u društvu. Tako je, primjerice, prošle godine automobilski div proizveo uređaj ‘Ropot‘ koji se kači na školske ruksake i savjetuje klincima koji je najsigurniji put do kuće ili škole.

16. travanj 2024 06:30