Lidertrend
StoryEditor

Impossible Foods izaziva potrošače na redefiniranje pojma ‘meso‘

07. Travanj 2021.
Kampanjom ‘We Are Meat‘ startup želi promijeniti mišljenje da meso ne može biti i ‘plant-based‘ te su spremni na revolt mesoljubaca i mesne industrije

'Mi smo meso' (We Are Meat) slogan je prve američke, nacionalne kampanje kojom kompanija Impossible Foods cilja na mesoljupce. U prvom od ukupno četiri spota kampanje koju je osmislila agencija Wieden+Kennedy Portland, izmjenjuju se kadrovi slasnog burgera koji se krčka na vreloj ploči, topljenog sira i svježeg peciva, uz omamljujući glas glumca Scott Glenna. Taj spot, slogan, a ni čitava kampanja ni po čemu ne bi bila neobična da su burgeri Impossible Foodsa zaista od mesa. No, nisu.

Burgeri u sebi ne sadrže ni atom namirnica životinjskog podrijetla, sto posto su biljni (plant-based). Osim što tim potezom Impossible Foods promovira burgere koji su, kako kažu, 'trijumf prehrambenog inženjeringa te rezultat desetljeća ulaganja u istraživanje i razvoj', izazivaju publiku na redefiniranje termina 'meso', spremni su na revolt ljubitelja i uzgajivača mesa životinjskog podrijetla.

Kako je u svojoj izjavi za medije naveo osnivač i CEO Impossible Foods Patrick O. Brown, kampanjom 'We Are Meat' žele pokazati Amerikancima (a i svijetu) da njihovi proizvodi mogu zadovoljiti žudnju za okusom mesa i to bez stravičnog utjecaja na okoliš.

- Možemo zamijeniti smiješnu, 'animal-based' s boljom tehnologijom koja biljne namirnice pretvara u meso. I možemo to učiniti a da se ne dovedu u pitanje okus, nutritivne vrijednosti ili pak obiteljska tradicija -  poručio je Brown.

Da su se u tome dosad pokazali prilično uspješnim dokazuje podatak o nevjerojatnom rastu tog startupa smještenog u Silicijskoj dolini. U posljednjih godinu dana Impossible Foods je broj trgovina u kojima se mogu kupiti njihovi proizvodi sa 150 povećao na nevjerojatnih 20 tisuća. Zanimljivo je i što su čak devet od 10 kupaca njihovih proizvoda mesoljupci tako da kampanjom ciljaju na one koji još uvijek nisu probali njihovo 'meso' i shvatili da je sasvim dobra zamjena za ono životinjskog podrijetla. Osim što kupnjom njihovih proizvoda zadovoljavaju svoja nepca, čine dobro i okolišu te pomažu kompaniji da, kako tvrde, uspori klimatske promjene i obnovi bioraznolikost.

23. travanj 2024 11:33