Lidertrend
StoryEditor

Infografika: Najskuplji influenceri Instagrama

07. Srpanj 2021.

Kada je Cristiano Ronaldo maknuo boce Coca-Cole na press konferenciji nakon utakmice na Europskom nogometnom prvenstvu i rekao 'pijte vodu', izbrisao je četiri milijarde američkih dolara vrijednosti dionica Coca-Cole za tih par sekundi, što je odličan primjer koliku moć imaju poznate osobe i kako utječu na javno mišljenje ali i na vrijednosti brendova.

Ronaldo naravno zna kolika je težina njegovog utjecaja i on na njemu profitira na razne načine. A jedan od njih su i sponzorirane objave na Instagramu za koje je Ronaldo plaćen više od svih ostalih Instagram utjecajnika.

Prema analizi marketinške platforme za društvene mreže Hopper HQ, Ronaldo zarađuje najviše od bilo kojeg drugog Instagram influencera po sponzoriranoj objavi, zabilježivši u prosjeku 1,6 milijuna dolara po objavi.  Ako ste pomislili da je nakaradno nekoga platiti 1,6 milijuna za fotografiju u kojoj drži neki proizvod, možda je manje nakaradno nekoga platiti 1,52 milijuna za istu stvar, a upravo toliko po objavi uprihodi glumac i bivši hrvač WWE-a Dwayne Johnson. Na trećem mjestu prema ovom istraživanju nalazi se pjevačica Ariana Grande koja je 'najskuplja žena na popisu' i koja za jednu objavu u svoj džep spremi 1,51 milijun dolara.

Među deset najplaćenijih po objavi našle su se i dvije Kardashianke, pjevači Justin Biber, Ariana Grande i Beyonce te još jedna nogometna zvijezda Lionel Messi.

image
foto Statista
19. travanj 2024 11:05