Lidertrend
StoryEditor

Iznenađenje godine - MMA borac Conor McGregor najbogatiji sportaš pandemijske godine

14. Svibanj 2021.
Conor McGregor
Sa zaradom od 180 milijuna dolara mišićavi je Irac prešišao Messija i Ronalda na tradicionalnoj listi najbogatijih sportaša magazina Forbes

Zvijezda mješovitih borilačkih vještina, Conor McGregor najplaćeniji je sportaš u 2020. sa zaradom koja se procjenjuje na 180 milijuna dolara. S tim je iznosom mišićavi Irac prešišao Lionela Messija i Cristiana Ronalda na tradicionalnoj Forbesovoj listi najbogatijih sportaša svijeta. Najveći dio tog iznosa (150 milijuna dolara, preciznije) McGregor je zaradio zahvaljujući prodaji većinskog udjela brenda viskija Proper No. Twelve, dok je nevjerojatna 22 milijuna dobio od povratka u ring, odnosno borbu s Dustinom Poirierom. S obzirom na to da je suparnika nokautirao za svega 40 sekundi, McGregor ozbiljno konkurira za najbrže bogaćenje svih vremena.

Novi rekordi

Nogometaši Lionel Messi i Cristiano Ronaldo nalaze se na drugom i trećem mjestu Forbesove liste sa zaradom od 130, odnosno 120 milijuna dolara. Messi je 97 milijuna zaradio od igre na terenu, a ostatak na sponzorstvima poput partnerstva s Adidasom i brendom Ginny Hilfiger. Ronaldo je pak 70 milijuna dolara zaradio igrajući nogomet, a 50 milijuna na ugovorima s oglašivačima poput Nikea, ali i svom CR7 biznisu. Igrač NFL momčadi Dallas Cowboys Dak Prescott postao je najplaćeniji igrač američkog nogometa sa zaradom od 107,5 milijuna dolara, a LeBron James postao najbogatiji igrač NBA lige s 12-mjesečnom zaradom od 96,5 milijuna dolara. Na šesto je mjesto zasjeo poznati nogometaš Neymar s 95 milijuna dolara, dok je tenisač Roger Federer s lanjskog prvog pao na sedmo mjesto liste s 90 milijuna dolara zarade. Vozač Formule 1 Lewis Hamilton može se pohvaliti da je u pandemijskoj godini zaradio 82 milijuna dolara, dok se na predzadnjem i zadnjem mjestu liste top 10 nalaze sportaši Tom Brady sa 76 i Kevin Durant sa 75 milijuna dolara.

20. travanj 2024 07:31