Lidertrend
StoryEditor

James Bond spašava kinodvorane sa 121 milijun dolara zarade u prvom vikendu

05. Listopad 2021.
Daniel Craig
Najbolju posjećenost su pritom zabilježili kino-operateri u Velikoj Britaniji i Irskoj koji su tijekom prva tri dana prikazivanja napunili blagajne za 35 milijuna dolara što je najviši iznos otkad je pandemije i najuspješniji nastavak serijala o Jamesu Bondu na tim tržištima

Najnoviji film o čuvenom tajnom agentu 007, Jamesu Bondu 'Za smrt nema vremena' u prvom je vikendu prikazivanja zaradio sjajnih 121 milijun dolara, objavila je kompanija Universal Pictures. Najbolju posjećenost su pritom zabilježili kino-operateri u Velikoj Britaniji i Irskoj koji su tijekom prva tri dana prikazivanja napunili blagajne za 35 milijuna dolara što je najviši iznos otkad je pandemije i najuspješniji nastavak serijala o Jamesu Bondu na tim tržištima.

Isplatilo se čekanje

Ono što producente posebno veseli jest što ukupnu, međunarodnu brojku od 121 milijun dolara nije uključena Kina koja je, inače, najveće svjetsko filmsko tržište i u kojoj će novi nastavak biti prikazan potkraj listopada, ali ni Sjeverna Amerika gdje će se novi naslov prikazati u petak.

Kako prenosi Reuters, ovo su doista sjajni rezultati uzme li se u obzir da su Universal i MGM odlučili film objaviti isključivo u kinima, izbjegavajući tako ovogodišnji trend mnogih distibutera koji su nove naslove istodobno objavljivali u kino-dvoranama i na streaming platformama. Inače, ovaj nastavak koji je producente koštao preko 200 milijuna dolara, posljednji je u kojem glumi Daniel Craig i bio je otkazan tri puta, ali, ako je suditi prema kritikama, isplatilo ga se čekati.

24. travanj 2024 14:27