Lidertrend
StoryEditor

James Faulkner iz Igre prijestolja ostvario 600 000. noćenje u Karlovačkoj županiji

22. Listopad 2019.
James Faulkner
Engleski glumac James Sebastian Faulkner dobio je danas prigodnu nagradu Turističke zajednice Karlovačke županije kao gost čijim je dolaskom ostvareno 600-tisućito noćenje na području Karlovačke županije.

- U Karlovačkoj županiji 2018. godine evidentiran je dolazak 353.264 turista i ostvareno 608.366 noćenja, a već je 6. listopada James Faulkner bio taj koji je ostvario 600-tisućito noćenje, što je u dosadašnjem dijelu godine rast od 18 posto u odnosu na inače dobru 2018. godinu, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Karlovca Marina Burić i dodala da je posebno raduje i rast potrošnje gostiju.

James Faulkner odsjeo je u novom karlovačkom hotelu Florian & Godler, a tu je poslovno, jer glumi u novom serijalu pod nazivom 'Plemena Europe'. Prvi je puta boravio u Hrvatskoj 1963. godine s majkom i bratom u Rovinju. 

- Kakva slučajnost, kakvo čudo da dobitnik ove nagrade nije bio neki njemački turist! U hotelu sam naišao na izvanredno gostoprimstvo, ali ja sam ovdje ne kao puki turist, već sam tu poslom. Snimamo tu novu dramsku seriju na terenu, na Petrovoj gori, u produkciji nizozemske Endeavour Group. Bio sam 1989. godine u Hrvatskoj radi snimanja filma po priči Fredericka Forsythea 'Just Another Secret' u režiji Lawrencea Gordona Clarka. Naravno, tu je i snimanje u Dubrovniku za 'Igre prijestolja'. Tada sam spoznao i ljepotu Plitvica, mediteranski dio Hrvatske i njene planine, i ostao sam zapanjen izvanrednom topografijom vaše zemlje. I stoga, sigurno ću se vratiti i biti snažan ambasador u promociji vrednota Karlovačke županije, kazao je Faulkner, parafrazirajući i legendarnu Schwarzenegerovu repliku 'I'll be back'.

James Faulkner najpoznatiji je po ulogama Pape Siksta u televizijskoj seriji 'Da Vincijevi demoni', Randylla Tarlyja u 'Igri prijestolja', te svetog Pavla u filmu 'Pavao, Kristov apostol'.

U ukupnom broju dolazaka i noćenja u Karlovcu i Slunju na prvom su mjestu turisti iz Južne Koreje, ali su ukupno na razini županije na prvome mjestu Nijemci, a udio stranih turista u svim spomenutim pokazateljima je oko 90 posto, kazala je direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić.

Predstavivši misiju i viziju u sklopu Strategije razvoja turizma u Karlovčkoj županiji do 2025. godine, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Karlovačke županije Željko Fanjak kazao je da nakon ovakvih rastućih pokazatelja nije nemoguće ostvariti cilj da Karlovačka županije krajem 2015. godine, uz mnoštvo najavljenih projekata i investicija zabilježi i milijun noćenja.

19. travanj 2024 18:49