Lidertrend
StoryEditor

Kraljica stegnula kesu - Neće financirati suđenje vrijedno milijune dolara

15. Siječanj 2022.
The Duke Of York
Dokaže li se krivnja, kraljevska će obitelj trebati uložiti milijune u PR mašineriju koja će morati uvjeriti publiku da utjelovljuju najčišće britanske vrijednosti iako je u njihovim redovima seksualni predator

Nakon što je i službeno potvrđeno da će protiv princa Andrewa biti podignuta tužba zbog seksualnog zlostavljanja tada maloljetne Virginie Giuffre, kraljica Elizabeta odlučila je sinu oduzeti sve kraljevske i vojne titule. Na sudu će se braniti kao privatni građanin, a kako prenose britanski mediji, morat će sam prikupiti novac za odvjetnike. No, sve i da Buckingamska palača doista Andrewu ne da ni penija, skandal će kraljevsku obitelj koštati milijune. Naime, vrijednost brenda kraljevske obitelji procjenjuje se na sto milijardi dolara, dok sama kraljica Elizabeta koja će uskoro proslaviti svoj platinasti lubilej 'vrijedi' 50 milijardi dolara.

Princ na prosjačkom štapu

Kako je u travnju prenio Vanity Fair, istraživanja su pokazala da je svijet nakon dosadašnjih skandala poput smrti princeze Diane, afere Mexit ili povezanosti princa Andrewa s Jeffrey Epsteinom o kraljici imao pozitivno mišljenje, odnosno ona je uspijevala oporaviti brend nakon tih velikih potresa. Međutim, dokaže li se da je princ Andrew doista kriv, trebat će uložiti milijune u PR mašineriju koja će morati uvjeriti publiku da kraljevska obitelj utjelovljuje najčišće britanske vrijednosti, da je moralna, poštena i vjerodostojna unatoč tome što je iza velebnih zidova palače odrastao seksualni predator. U moralnom, ali i PR smislu, kraljica nije imala drugog izbora nego sinu oduzeti titulu i novac. Princ Andrew je navodno na pravne i PR usluge već spiskao tri milijuna dolara, a ako se slučajno uspije nagoditi s Giuffre mogao bi, prema pisanju Telegrapha, platiti još najmanje šest milijuna dolara. Da bi pokrio goleme pravne troškove za 23 milijuna dolara prodaje švicarsku rezidenciju koju je kupio s bivšom suprugom Sarahom Ferguson. Na suđenju će braniti američki odvjetnik Andrew Bettler koje je nedavno angažirao i glumac Chris Noth, također optužen za seksualno zlostavljanje.

25. travanj 2024 03:44