Lidertrend
StoryEditor

Kupite ruž i rumenilo, zaradite bitcoine

09. Travanj 2021.
Lolli funkcionira kao nagradna aplikacija - korisnik koji kupi određeni proizvod (brend s kojim aplikacija surađuje) može, kao nagradu za lojalnost, umjesto novca ili drugih pogodnosti dobiti određenu količinu bitcoina

Tenisačica Serena Williams, suosnivač Reddita Alexis Ohanian i Youtuber Mr. Beast pronašli su zajednički interes - kriptovalute. Naime, trojac (i njihove kompanije) stoji iza investicije u 'bitcoin reward' aplikaciju Lolli.

Kako je Williams kazala u priopćenju za medije, investicijom vrijednom pet milijuna dolara htjeli bi koncept plaćanja kriptovalutama približiti što većem broju ljudi, učiniti ga dostupnijim. Odabrali su Lolli jer je s tom aplikacijom stvar prilično jednostavna - ne zahtjeva nikakva specifična znanja, pa čak ni ulaganja. Naime, Lolli funkcionira kao nagradna aplikacija - korisnik koji kupi određeni proizvod (brend s kojim aplikacija surađuje) može, kao nagradu za lojalnost, umjesto novca ili drugih pogodnosti dobiti određenu količinu bitcoina.

Ono što je zanimljivo jest što Lolli u posljednje vrijeme privlači sve veći broj brendova iz industrije ljepote koji u Lolliju vide izvrstan način za povezivanje sa svojim kupcima. Aplikacija je posljednjih godinu dana okupila zaista zavidan broj brendova s kojima surađuje od Sephore, Ulte, Glossiera, Too Faceda, pa do Fenty Beautyija, E.l.f-a i mnogih drugih.

Kako je za magazin Glossier izjavio osnivač Lollija Alex Adelman, pronašli su način da kriptovalute učine dostupnim većem broju ljudi a da pritom ne moraju biti 'investitorima'.

- Da bi posjedovali kriptovalute dovoljno je da budu 'obični' kupci, a to većina jest - kazao je Adelman i dodao su 30 posto njihovih korisnika žene (oko 250 tisuća), a lanci Sephora i Ulta dvoje najvećih i najuspješnijih prodavača u programu.

Njihov uspjeh, a i sve veći broj influencerica koje promoviraju kriptoplaćanje (Michele Phan je jedna od najutjecajnijih), razlog je zbog kojeg se industrija ljepote priključuje trendu i uči svoje kupce, najviše žene, kako da se uključe u kripto-biznis. Sasvim je izvjesno da će u narednih godinu dana plaćanje ruža ili rumenila u kriptovaluti postati posve normalna stvar.

19. travanj 2024 00:45