Lidertrend
StoryEditor

Na ovogodišnjoj Met Gali servirat će se isključivo veganska hrana

06. Kolovoz 2021.
Odluka da se elitnim uzvanicima servira biljna hrana u skladu je s temom ‘In America - Lexicon of Fashion‘, jer je veganstvo, kako tvrde, budućnost Amerike i američke kuhinje

Ovogodišnji Met Gala nije jedinstven samo po tome što se održava u rujnu (13. rujna, preciznije), a ne u svibnju, niti po tome što uzvanici iz svijeta zabave i mode moraju primiti obje doze cjepiva da bi prisustvovali elitnom događanju već zato što će se po prvi puta u povijesti posluživati isključivo veganska hrana. Organizatori događaja na čelu s kultnom urednicom Voguea Annom Wintour odlučili su angažirati čak desetoricu američkih chefova koji će bogatim i utjecajnim gostima servirati vrhunska plant-based jela.  

#MetGalaChefs za smrtnike

Kako je za magazin Bon Appetit izjavio jedan od odabranih kuhara Marcus Samuelsson čak je i ta odluka u skladu s ovogodišnjom temom 'In America: A Lexicon of Fashion'. - Smatramo da je iznimno važno da se priča o tome što se trenutno događa i na koji način hrana mijenja Ameriku.

Želimo da plant-based prehrana bude budućnost američke kuhinje - poručio je Samuelsson. Premda nije poznato što će se točno naći na jelovniku, odabrani će kuhari uskoro na Instagramu i to pod hashtagom #MetGalaChefs dijeliti vlastite recepte za veganska jela koja će svatko moći pripremiti kod kuće.

Osim mladog glumca Timotheeja Chalameta, teniske zvijezde Naomi Osaka i pjesnikinje Amande Gorman, domaćica rujanske Met Gale bit će i glazbenica Billie Eilish, omiljeno lice mlađih generacija i ambasadorica veganstva. Uzvanicima neće biti zabranjeno nositi odjeću s krznom, perjem, od svile ili kože, ali s obzirom na to da je veganstvo odlučila slaviti kraljica trendova Anna Wintour, teško da će se itko u takvoj odjeći usuditi doći na Met Galu.

19. travanj 2024 01:59