Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Najveći SUV iz japanske tvornice prvi put u Hrvatskoj

04. Travanj 2021.
Toyota SUV Highlander
Hibridni pogonski sklop četvrte generacije pruža Highlanderu vrlo mirno i snažno ubrzanje i mogućnost vožnje stalnom brzinom do 125 km/h isključivo na električni pogon

Toyotin najveći SUV, Highlander, prvi je put dostupan u Hrvatskoj i to isključivo s pravim hibridnim pogonskim sklopom. Novim Highlanderom Toyota je zaokružila paletu hibridnih SUV-ova u Europi, koju čine RAV4, C-HR te uskoro i Yaris Cross.

Novi Highlander izrađen je na Toyotinoj platformi TNGA-K, što ga čini iznimno prostranim, pa dolazi s čak sedam sjedala. Ta platforma jamči prostranost i udobnost, a za izrazito tih pogon na sva četiri kotača zaslužan je hibridni pogonski sklop snage 248 KS, koji jamči iznimno malu potrošnju goriva od samo 6,6 l/100 km i emisiju CO2 od samo 149 g/km, što je najmanji omjer snage i CO2 u segmentu za automobil koji nije plug-in.

Čvrst, a opet elegantan

Hibridni pogonski sklop četvrte generacije pruža Highlanderu vrlo mirno i snažno ubrzanje i mogućnost vožnje stalnom brzinom do 125 km/h isključivo na električni pogon. Highlanderova četvrta generacija potpuno hibridnoga pogonskog sklopa kombinira 2,5-litarski benzinski motor s Atkinsonovim procesom Hybrid Dynamic Force i prednji i stražnji elektromotor – pri čemu stražnji elektromotor daje Toyotinom SUV-u inteligentni pogon na sve kotače. Ukupna snaga sustava od 248 KS pruža Highlanderu Hybridu ubrzanje 0-100 km/h za 8,3 sekunde te najveću brzinu od 180 km/h.




Highlander Hybrid kombinira elegantan, dinamičan i profinjen izgled vrhunskoga gradskog SUV-a s čvrstoćom, snagom i trajnošću istinskog pogona na sve kotače, a izbočeni lukovi kotača te trapezoidni oblik gornje i donje prednje maske ocrtavaju njegov snažan nastup.

Prostran i skup

Unutrašnjost je oblikovana tako da nudi praktičnost, trajnost i prostranost koju očekujete od obiteljskog SUV-a sa sedam sjedala. U središtu kokpita je 12,3-inčni multimedijski zaslon s kojega se spušta konzola omeđena glatkom oblogom mekanom na dodir. U cijelom interijeru umetci sa svilastom i drvenom površinom stvaraju dojam prestiža, a kožnate obloge pružaju mekan osjećaj na dodir, uz snažan vizualni pečat zahvaljujući prošaranim šavovima. Svi modeli odlikuju se funkcijom pametnog ulaska (Smart Entry), LED glavnim svjetlima, trozonskim klimatizacijskim uređajem, grijanjem sjedala i bežičnim punjačem telefona.

Nova Toyota Highlander Hybrid AWD stiže s tri različita paketa opreme: Elegant, Executive i Premium, a cijene su u rasponu od 424.000 do 522.500 kuna. 

19. travanj 2024 11:19