Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Novi hibridni SUV coupé stiže iduće godine

11. Listopad 2020.
Hibridni i blagi hibridni motor pogonit će Renault Megane Conquest. Ovaj model već je poznat na tržištu Rusije, gdje nosi naziv Arkana, kako će se zvati i na drugim europskim tržištima. Na naše područje dolazi s imenom Conquest

Francuski proizvođač automobila Renault najavio je novi SUV u svojoj ponudi, koji će se na europskom tržištu pojaviti u prvoj polovici iduće godine. Riječ je o Renault Megane Conquestu, coupé SUV-u koji će biti pogonjen hibridnim i blago hibridnim motorom. Ovaj model već je poznat na tržištu Rusije, gdje nosi naziv Arkana. Taj će naziv nositi i na drugim europskim tržištima, a na naše područje dolazi s imenom Conquest.

Uglađen i robustan

Novi Conquest dolazi s uglađenim linijama, ali njeguje i pomalo robustan stil, ima zaobljenu liniju krova, što je tipično kupeovski, veliku visinu prednje i stražnje zaštitne plohe za podvozje te lukove kotača kao klasični SUV, a sportska inačica R.S. Line daje mu još dinamičniji izgled.

Novi Renault dug je 4545 mm, širok 1820 mm, s međuosovinskim razmakom od 2721 mm i udaljenosti karoserije od tla od 205 mm, što jamči veliku udobnost i prostranost u putničkom prostoru kao i najveći prtljažnik u klasi. Hibridna tehnologija E-TECH preuzeta je izravno iz automobilističkog svijeta i savršena je kombinacija dinamičnosti i izvrsnih performansi. Tako će kupci moći birati između E-TECH hibrida snage 140 KS te dva benzinska motora: 1,3-litrenoga TCe 140 i TCe 160 s 12 V mikrohibridnim pogonom, a obje benzinske inačice dolazit će s automatskim mjenjačem.



Inače, tehnologija E-TECH već sada pokreće modele Megan, Clio i Captur, i to je Renaultova inovacija tijekom čijeg je razvijanja prijavljeno čak 150 patenata. Inteligentna baterija novog Conquesta puni se tijekom regenerativnog kočenja ili vožnje, što znači da je ušteda goriva u benzinskim inačicama do 40 posto.

Povoljniji od sličnih?

Unutrašnjosti automobila ne razlikuje se mnogo od drugih novih Renaultovih modela pa imamo digitalnu instrumentnu ploču od 4,2, 7 ili 10,2 inča, što ovisi o verziji modela, i središnji multimedijski zaslon u boji koji je među najvećima u klasi. Kao što smo rekli, premijera novog Renaulta očekuje se sredinom iduće godine kada će biti poznati i svi ostali detalji te tehnologije koje će krasiti ovaj SUV kao i cijene koje, kako se može naslutiti, neće biti previsoke kao kod drugih coupé SUV-ova. 

25. travanj 2024 09:03