Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Mercedes AMG osvježen i u limuzinskom i u karavanskom izdanju

28. Lipanj 2020.
Uz ušminkane detalje u vanjskom dizajnu, u unutrašnjosti se nudi čudo tehnologije, pa tako i infozabavni sustav MBUX, koji se koristi umjetnom inteligencijom te služi i kao asistent u vožnji

Mercedes je nastavio osvježavati svoje modela, a sada je na red stiglo AMG izdanje E-klase. Tako je prošlog tjedna na stazi u Immendingenu predstavljena obnovljena limuzina, ali i karavan popularne E-klase. Model dolazi u dvije izvedbe: Mercedes-AMG E63 4MATIC+ s 571 KS i 750 Nm okretnog momenta te Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+ sa 612 KS i 850 Nm okretnog momenta.

Slabija i snažnija izvedba

Ispod poklopca nalazi se 4-litreni V8 motor kombiniran s AMG Speedshift MCT devetbrzinskim automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače 4MATIC+. Slabija izvedba ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,5 sekundi, snažnijoj S izvedbi trebaju 3,4 sekunde, a karavanu treba koja stotinka više, što je zanemarivo.

Ako pak govorimo o maksimalnoj brzini, ona je ograničena na 250 km/h, ali snažnija izvedba s prefiksom S poteže i do 300 km/h, što dovodi do toga da se prosječna potrošnja kreće oko 12 litara. Oba automobila nude nekoliko načina vožnje: Comfort, Slippery, Sport, Sport+, Individual i Race, a dodana je i opcija Drift, koja snagu prenosi na stražnje kotače, što nije preporučljivo ako se ne vozite nekom pistom.

Luksuzno i skupo

Izgled modela AMG nosi maska Panamericana, koja odmah daje do znanja da je riječ o tom modelu, zatim tu su i 19-inčni naplatci, nova Multibeam LED svjetla i novi odbojnik s nešto većim usisnicima za zrak. U unutrašnjosti automobila dominiraju dva 12,25-inčna zaslona, od kojih je jedan multimedijski osjetljiv na dodir, a drugi zamjenjuje klasičnu instrumentnu ploču.

image
foto
1

Cijelu unutrašnjost automobila krase elementi od karbona i alkantare. Dodajmo svemu tome i ​infozabavni sustav MBUX koji se koristi umjetnom inteligencijom te služi i kao asistent u vožnji. Iako cijene nisu definirane, neke informacije govore kako bi u Europi za Mercedes-AMG E63 4MATIC+ trebalo izdvojiti oko 114 tisuća eura. 

19. travanj 2024 18:56