Lidertrend
StoryEditor

Plamena buktinja progutala tvornicu brenda Valentino, Prada uskočila u pomoć

15. Travanj 2021.
U svijetu u kojem je inače normalno priželjkivati da susjedu crkne krava, neočekivana suradnja dva ljuta neprijatelja, ulijeva tračak nade

Plamena buktinja progutala je preko 38 tisuća pari cipela u toskanskoj tvornici brenda Valentino. Tog kobnog 1. travnja, požar je zahvatio preko 90 posto tvornice u kojoj 160 duša proizvede 1,3 tisuće pari luksuznih cipela dnevno.

Iako se još uvijek ne zna točan razmjer štete, procjenjuje se da će se gubitak mjeriti u milijunima eura. No, ova katastrofalna nevolja koja je snašla jedan od najpoznatijih svjetskih modnih brendova ima zanimljiv preokret. Naime, ruku spasa Valentinu je pružio je nitko drugi nego ljuta konkurencija.

Naime, čelni čovjek Prade, Patrizio Bertelli, ponudio je Jacopu Venturiniju, CEO Valentina, da se do sanacije postrojenja koristi njihovim proizvodnim pogonom, smještenim svega nekoliko kilometara od tvornice zahvaćene požarom. Taj potez omogućio je Valentinu da nastavi s proizvodnjom.

Osim što se Valentino javno zahvalio Pradi na nesebičnoj pomoći, korisnike društvenih mreža ganula je solidarnost konkurencije te su drugarstvo Valentina i Prade slavili na svojim profilima. U svijetu u kojem je inače normalno priželjkivati da susjedu crkne krava, neočekivana suradnja dva ljuta neprijatelja, ulijeva tračak nade. Naravno, cinici će reći da su u Pradi iskoristili nevolju Valentina da pokažu da su 'džekovi' te tako 'ukradu show', ali činjenica jest da bi malo kojem brendu pružanje pomoći bila prva stvar koja bi im pala na pamet. Vjerojatnije je da bi stajali sa strane i gledali vatru kako guta tuđe prihode.

23. travanj 2024 16:25