Lidertrend
StoryEditor

Predstavljamo prvu TikTok operu na svijetu - Tiger King 2: The TikTopera

25. Studeni 2021.
Netflix u suradnji s Engleskom nacionalnom operom (ENO) okupio TikTok zvijezde i kreirao Tiger King operu s glazbenom podlogom Bizetove Karmen

Prezir bi bila vjerojatno prva, posve prirodna reakcija svakog pasioniranog ljubitelja opere nakon što bi čuo da se njegov omiljeni kazališni žanr prekraja i skraćuje ne bi li u, kako to Englezi kažu, 'bite-size' ili veličini jednog zalogaja bio serviran mlađoj publici nakvačenoj na društvene platforme.

No, unatoč tome što opernom afecionadu sada duša plače, Netflix i Engleska nacionalna opera kreirali su prvu Tik Tok operu ili, skraćeno, TikToperu koja pripovijeda ni manje ni više nego o kralju američkog treša, kriminalcu i vlasniku zoološkog vrta Joeu Exoticu. Iako u svijetu marketinga i digitalizacije nije nikakva novost isti sadržaj prilagođavati različitim medijskim formatima, Netflixov je potez ipak izniman; za neke blasfemičan, a za druge – apsolutno genijalan. Taj popularni streaming servis je uoči lansiranja druge sezone popularnog serijala Tiger Kinga sklopio partnerstvo s Engleskom nacionalnom operom (ENO) koja je okupila poznate TikTok zvijezde i kreirala Tiger King operu u ukupno pet nastavaka.

TikTok zvijezde

Kako su objavili iz ENO-a, opera je umjetnička forma kojoj najbolje leže epske teme – suprotstavljeni svjetovi, strastvene ljubavi, požude i monstruozne izdaje. - Na mnoge načine, to je umjetnička forma za koju je Tiger King stvoren. S Netflixom smo odlučili reinterpretirati bezvremensku priču za ovo naše doba društvenih mreža. Nadam se da će se ljudima svidjeti rezultat – poručili su iz Opere. Tiger King 2: The TikTopera podijeljena je u pet nastavaka koji ne traju ni blizu toliko dugo koliko klasična opera, dok joj je glazbeni predložak čuvena Karmen Georgesa Bizeta.

Osim orkestra Engleske nacionale opere i njihovog zbora od 40 profesionalnih pjevača, duhoviti, Tiger Kingu prilagođeni tekst izvode i neki od najpopularnijih TikTokera poput Sophije Aurora, Hellovicco te finalista pjevačkih natjecanja X Factor i Britain's Got Talent, Max i Harvey te Phil Green. U svakom slučaju, Netflix je s tom novom kampanjom odlučio srušiti medijske granice, propitati kulturološke obrasce i podići malo prašine. I na tome im valja čestitati, a je li blasfemija ili genijalnost prosudite sami – Tiger King 2: The TikTopera.

18. travanj 2024 21:23