Lidertrend
StoryEditor

Selfridges prodan Signa Holdingu i Central Groupu za 5,36 milijardi dolara

27. Prosinac 2021.
U cijenu su uključene lokacije trgovačkog lanca diljem Ujedinjenog Kraljevstva, Brown Thomas u Irskoj te nizozemski De Bijenkorf

Nakon pola godina šuškanja, konačno je potvrđena vijest da je legendarni londonski Selfridges prodan tajlandskom holdingu Central Group i austrijskom nekretninskom divu Signa Holding za vrtoglave četiri milijarde funti (5,36 milijarde dolara). U cijenu su uključene lokacije trgovačkog lanca diljem Ujedinjenog Kraljevstva, Brown Thomas u Irskoj te nizozemski De Bijenkorf. Budući da su novi vlasnici dobili i kultnu lokaciju Selfridgesa na londonskom Oxford Streetu, planiraju pored nje izgraditi i luksuzni hotel.

Simbol luksuza

Central i Signa držat će svaki po 50 posto vlasništva, a obitelj Weston koja je Selfridges kupila 2003. u potpunosti izlazi iz kompanije. Kako je Central Group objavio na svojoj Instagram stranici, do 2024. godine planiraju 'okrenuti' sedam milijardi dolara prihoda. Također, dodali su da će sa Selfridgesom kreirati portfelj vodećih europskih luksuznih trgovina što će omogućiti dijeljenje inovacija, know-howa i znanja diljem različitih lokacija na Starom kontinentu.

Inače, Selfridges&Co je lanac luksuznih robnih kuća koje je osnovao Harry Gordon Selfridges. Glavna trgovina u Oxford Streetu druga je najveća robna kuća u Ujedinjenom Kraljevstvu (iza Harrodsa), a otvorena je daleke 1909. Tijekom više od stoljeća poslovanja, Selfridges je izgradio kultni status, prepoznat kao simbol luksuza i visoke kvalitete.

18. travanj 2024 18:04