Lidertrend
StoryEditor

Sezona uparivanja: Tinder i Spotify pripremili playliste za pronalazak partnera

30. Rujan 2021.
Korisnici Tindera mogu ispuniti kratak upitnik, a potom im se servira personalizirana playlista koja pomaže u lovu na partnere sličnih ukusa

Zaboravite na izgled, političke stavove i smisao za humor, glazba je ključan faktor u pronalasku idealnog partnera. Do tog je zaključka došla ekipa koja stoji iza Tindera, najvećeg svjetskog 'matchmakera', koja je provela istraživanje o tome što bi korisnici najviše željeli imati zajedničko s potencijalnim partnerom.

Tako se 64 posto nada da će naći partnera čiji izgled odgovara njihovom ukusu, 61 posto bi voljelo da imaju jednake političke stavove, 48 posto bi partnera s istim smislom za humor, dok je uvjerljivi pobjednik, s 84 posto – sličan glazbeni ukus. Kako bi pomogli korisnicima da se 'upare' s partnerom koji voli sličnu ili, daj Bože, jednaku glazbu Tinder je prije par godina sklopio partnerstvo sa Spotifyijem, a nedavno su suradnju podigli na nešto viši nivo.

Važnost glazbe

Naime, osim što korisnici Tindera mogu podijeliti profil na Spotifyiju, te dvije platforme su za njih kreirale i specijalne playliste. Korisnici tako mogu ispuniti kratak upitnik, a potom im, u skladu s odgovorima, Spotify i Tinder serviraju personaliziranu playlistu poput, primjerice, Make Out Jams za korisnike (takvih je jedan na 20) koji se žele odmah baciti na 'posao', Love Letter za onih 20 posto koji se smatraju jako romantičnima ili pak Serotonin s numerama koje podsvjesno utječu na aktivaciju neuro-transmitera. Kako piše magazin The Drum, nove usluge koje nudi Tinder savršeno su usklađene sa sezonom uparivanja.

Podaci su pokazali da tijekom hladnijih vremena raste promet na Tinderu, a 51 posto predstavnika generacije Z tada traži ozbiljniju vezu, a znatno manji broj (17 posto) želi neobavezno druženje. Glazba je, posebno ciljnoj skupini od 18 do 25 godina, prilično važno područje interesa, a osim što im pomaže pronaći idealnog partnera, izvrstan je alat za izražavanje vlastite osobnosti. 

25. travanj 2024 15:56