Lidertrend
StoryEditor

‘Smijeh do suza‘ je najčešće korišteni emoji u 2021.

03. Prosinac 2021.
Ako je suditi prema listi najpopularnijih ‘emojija‘, 2021. godina nalikuje 2019., a kako tvrde iz Unicodea, korisnici su uspjeli, koliko toliko, zadržati pozitivne vibracije

Unicode Consortium, kompanija koja upravlja emoji standardima, provela je istraživanje o najčešće korištenim emojijima tijekom burne 2021. Iako je ova godina više bila za plakat' nego za smijat' se, korisnici su najviše puta u svojom komunikaciji putem različitih digitalnih platformi (i pametnih telefona) koristili emoji – smijeha do suza.

U 'moru' različitih slikovnih simbola osjećanja, stanja i raspoloženja, ovaj emoji sudjeluje s pet posto, a slijede ga emoji 'crveno srce', 'valjanje po podu od smijeha', 'palac gore', 'plače', 'ruke u molitvi', 'puse', 'lice sa srcima' i 'osmijeh'.

Nepopularne zastave

Ako je suditi prema toj listi, poručuju iz Unicodea, godina nalikuje 2019., odnosno korisnici su uspjeli, koliko toliko, zadržati pozitivne vibracije.

Osim najčešće korištenih emojija, istraživanje je pokazalo da se čak 92 posto korisnika služi tim slikovnim simbolima u svojoj komunikaciji. Također, promotre li se pojedine kategorije 'emojija', pokazalo se da je 'raketa' bila najčešće korištena u kategoriji 'Transport', 'leptir' u kategoriji 'Životinje', a osoba koja radi gimnastičku zvijezdu u kategoriji 'Sport'. Najmanje popularna kategorija je ona zastava iako broji najviše različitih emojija (258).

19. travanj 2024 20:51