Lidertrend
StoryEditor

Sotheby‘s ostvario drugu rekordnu prodaju sata Rolex Zenith Daytona

28. Travanj 2021.
Sotheby‘s vrlo uspješno pliva u pandemijskim vodama, jer njihove online dražbe luksuznih i rijetkih primjeraka satova obaraju rekorde prodaje

Aukcijska prodaja satova se za Sotheby's još jednom pokazala izvrsnim biznisom. Ta je čuvena aukcijska kuća uspjela prodati rijedak primjerak Rolex Zenith Daytona sata s tirkiznim brojčanikom i to za 3,14 milijuna dolara. To je druga najviša cijena ikada ostvarena za moderni model Rolexa. Ovaj je primjerak konkretno jedan od pet iz serije Zenith izrađenih 1999. po narudžbi tadašnjeg CEO-a Patricka Heinigera. Ono što je specifično za tu liniju jest što su, za razliku od drugih primjeraka Daytona, korišteni neobični materijali - poludrago kamenje. Prošle je godine za 3,27 milijuna prodan primjerak s lapis lazulijem, a, kako prenosi portal High Snobiety, navodno na svijetu postoje još samo dva sata s brojčanikom od tirkiza što objašnjava i visoku cijenu prodanog Rolexa.

Rast prodaje

Sotheby's vrlo uspješno pliva u pandemijskim vodama, jer njihove online dražbe luksuznih i rijetkih primjeraka satova obaraju rekorde prodaje. Prošle su godine globalne aukcije satova ostvarile prodaju u vrijednosti od 97, milijuna dolara. U samo ovoj godini, ostvareno je osam puta više prodaja nego u 2019., a njihova je ukupna vrijednost čak pet puta veća nego prije dvije godine. Interes za online dražbe satova pokazali su kupci iz 84 zemlje svijeta, posebno iz Azije, Europe, Bliskog istoka i SAD-a, a Sotheby's bilježi 50-postotni rast novih kupaca. Kupci najdubljeg džepa su, izgleda, jako otporni na COVID-19.  

23. travanj 2024 10:15