Lidertrend
StoryEditor

TikTok trendovi otkrivaju što ćete jesti 2022.

22. Siječanj 2022.
foto Shutterstock
Ako je suditi prema popularnosti sadržaja s hashtagom #gastro, 2022. pit će se kaveni napitci s voćem, pripremati nostalgična jela naših baka, ali i koristiti kuhinjska pomagala poput pekača na vrući zrak

Nije nepoznata stvar da je TikTok platforma na kojoj nema čega nema – od besmislenog smeća pa do pokojeg bisera te da ne postoji kategorija iz koje nije niknuo neki viralan trend. Tijekom pandemije posebno je procvjetao sadržaj s hashtagom 'gastro' ili 'food', a korisnici u toplini svog doma reproducirali izazove poput pečene paste s feta sirom i rajčicama, pripremali kremastu kavu ili pekli kekse inspirirane serijom Squid Game. Iako ne postoji točna formula po kojoj se može izračunati potencijal za viralnost određenog TikTok sadržaja, portal Bustle je u suradnji s influencerima, pokušao predvidjeti gastro trendove koji će dominirati 2022. Za početak, vjeruju da će korisnici i dalje voljeti sadržaj koji igra na kartu jednostavnosti, estetike i personalizacije, ali i da će biti popularni trikovi u vezi s pripremom svakodnevnih recepata poput granole ili, recimo, rolanja tortille.

Jednostavnost i kreativnost

Nadalje, ulazak platforme u stvaran svijet ugostiteljstva otvaranjem ghost restorana koji će na kućni prag dostavljati viralna TikTok jela utjecat će na zemaljsku koliko i na virtualnu gastro-scenu. Budući da se korisnici polako vraćaju u urede te im ostaje manje vremena za pripremu obroka kod kuće, popularna bi mogla postati neobična jela koja zahtijevaju kraće vrijeme pripreme. Na TikToku korisnici već reklamiraju prednosti kuhinjskih pomagala te objavljuju videa u kojima pripremaju kreativna jela uz pomoć, primjerice, pekača na vrući zrak (AirFryer). Baš kao što je biljna prehrana u stvarnom svijetu postala 'mainstream' očekuje se da će nastaviti biti popularna i u virtualnom. Influenceri predviđaju snažan rast popularnosti jela u kojima se namirnice biljnog porijekla kombiniraju na neočekivan način i publiku upoznaju s neobičnim, novim okusima. 'Copycat' recepti sljedeća su kategorija kojoj se predviđa lijepa budućnost u 2022. Osim što će korisnici kopirati popularna restoranska jela, pripremat će i ona koja su kuhale njihove bake i majke tako da će taj 'copycat' trend imati i jednu dozu nostalgije. Ljubitelji kave i napitaka na bazi kave ni u 2022. neće ostati uskraćeni za TikTok inovacije. Kako tvrde u Bustleu, trenutni je hit kombiniranje kave i voća tako da ne bi trebalo čuditi ako 'espresso tonik s borovnicom' postane prvi viralni gastro trend 2022.

19. travanj 2024 06:07