Lidertrend
StoryEditor

Veliki povratak - Phoebe Philo se vraća u modnu industriju i to s vlastitim brendom

13. Srpanj 2021.

Nakon gotovo četverogodišnje stanke bivša kreativna direktorica brenda Celine, Phoebe Philo vraća se u industriju i to, da bi stvar bila još bolja, s vlastitim modnim brendom. Kako je u ponedjeljak najavio portal Business of Fashion, Philo će sljedeće godine predstaviti prvu kolekciju još neimenovanog brenda čije vlasništvo dizajnerica dijeli s grupacijom LVMH (manjinski udjel). Obožavatelji mode tu su vijest doživjeli kao jednu od najboljih u ova tmurna pandemijska vremena budući da je Philo jedna od, kako joj tepaju, najznačajnijih dizajnera 21. stoljeća.

Pokretačica trendova

Ta modna revolucionarka je tijekom svog staža u modnoj kući Chloe, a kasnije i u Celineu  pokrenula niz trendova koji su prisutni i obožavani i danas. Tako je, primjerice, tijekom ekonomske krize prije desetak godina, Philo oduševila publiku svojom sofisticiranom, minimalističkom estetikom i briljantnim krojevima; pokazala da žena može izgledati chic i luksuzno u jednostavnim komadima poput bijele košulje ili hlača muškog kroja.

Tijekom njene vladavine, Celine se iz diskretnog pretvorio u punokrvni couture brend čije komade žele posjedovati dame dobrog ukusa. Philo je prva pokrenula color-block trend, sandale ukrašavala krznom, a budući da je na kraju revija posjetitelje pozdravljala noseći 'Stan Smithice', neki smatraju da je upravo ona pokrenula trend nošenja sportskih tenisica u apsolutno svim prigodama. Iako se svijet glasno divio vještinama Phoebe Philo, ona se radije držala 'backstagea', a modu stavljala u prvi plan.

Kada je 2017. iznenada objavila da se povlači iz industrije kako bi se posvetila na obitelji, modni je svijet bio u suzama tako da je ovaj veliki povratak zaista iznenađenje godine.

20. travanj 2024 12:17