Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Bugatti Rimac ‘izbacuje‘ fosilni Bolid

29. Kolovoz 2021.
Bugatti Rimac Bolide 2021

Bugatti je prošle godine pokazao svoj koncept nazvan Bolide. Riječ je o hiperautomobilu koji se spajanjem s Rimcem od koncepta pretvara u stvarnost pa Bugatti Rimac najavljuje serijsku proizvodnju od četrdeset primjeraka koji će se početi isporučivati 2024. godine.

Naravno, čim neki automobil ima prefiks 'hiper', takva mu je i cijena. Kako se priča, cijena toga limenog mezimca bit će između četiri i pet milijuna eura. Kad je predstavljen kao koncept, Bolide je dolazio sa snagom od 1850 KS koje isporučuje motor W16 s četiri turbopunjača razvijenih posebno za taj model.



Takva snaga omogućava Bolideu da juri i više od 500 km/h, pod pretpostavkom da imate kuda juriti tolikom brzinom a da ne ugrozite ostale sudionike u prometu, pa i sebe. Prema trenutačno dostupnim informacijama, motor W16 neće crpiti dodatnu snagu iz elektromotora, što znači da je Bugatti Rimac odlučio da Bolide bude pogonjen isključivo fosilnim gorivima, što bi mogao biti i posljednji takav Bugatti s obzirom na Rimčeve preferencije. 

18. travanj 2024 08:32