Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Citroën C5 Aircross: Hibridni SUV stiže u proljeće 2020.

17. Studeni 2019.
Citroën C5 Aircross SUV Hybrid 
Citroën kreće u pohod na tržište električnih automobila hibridom koji ujedno označava početak elektrifikacije vozila tog proizvođača. Cilj je kompanije da do 2023. osamdeset posto njezinih vozila ima svoju verziju s pogonom na struju

Novi Citroën C5 Aircross SUV Hybrid na hrvatsko tržište stiže u proljeće 2020. C5 Aircross je prvi Citroënov hibridni plug-in i prvi LEV (Low Emission Vehicle) model. Takvi modeli dio su strategije kompanije 'Core Model Strategy', kojoj je cilj da do 2023. osamdeset posto Citroënovih vozila ima svoju verziju s pogonom na struju. To znači da će svaki model koji izađe s proizvodne vrpce dobiti i svoju hibridnu inačicu, a C5 Aircross je dobio čast da bude prvi među elektrificiranima.

Dva u jednom

Citroën C5 Aircross SUV Hybrid je svestrano vozilo za kupce koji traže 'dva-u-jednom' kombinirajući prednosti električne vožnje za gradsku upotrebu i motor s unutarnjim izgaranjem za duža putovanja.
Napredna tehnologija PHEV (Plug-in-Hybrid Electric Vehicle) Aircrossa dodaje novu dimenziju programa Citroën Advanced Comfort, a to je užitak tihe vožnje u modu Zero Emission Vehicle, proširenoj pokretljivosti i rasponu autonomije zahvaljujući kombinaciji električnog motora i motora s unutarnjim izgaranjem, koji su povezani s električnim automatskim mjenjačem s osam stupnjeva.

Kombinirana snaga

Baterija je kapaciteta 13,2 kWh i omogućava prelazak do 50 kilometara, a automobil pokreće PureTech benzinac sa 180 KS, uz koji je ugrađen i 110 KS snažan elektromotor, s kombiniranom snagom od 225 KS. Maksimalna brzina ako se vozi samo na struju iznosi 135 km/h, a potrošnja je 1,7 litara na 100 kilometara. Vozilo automatski upravlja elektromotorom i motorom s unutrašnjim sagorijevanjem, ali moguće je odabrati i vlastiti način vožnje poput Zero Emission, Hybrid ili Sport. U unutrašnjosti se na središnjem zaslonu pokazuju sve bitne stavke i podaci poput dijagrama toka energije ili statistike potrošnje. Kao što smo rekli, na hrvatsko tržište stiže u proljeće 2020. s mogućom cijenom od oko 297 tisuća kuna. Kažemo mogućom, jer cijena za hrvatsko tržište još nema, a u Francuskoj je najavljeno da će početna cijena tog hibrida biti 39.950 eura. 

25. travanj 2024 13:04