Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Cupra Formentor: Vrhunski sportski ‘crossover‘ u hibridnoj izvedbi

14. Ožujak 2021.
CUPRA FORMENTOR
Potkraj prošle godine prvi samostalni model marke Cupra, Formentor, stigao je na domaće tržište. Dostupan je s bogatom ponudom od čak sedam pogonskih sustava, uključujući dvije ‘plug-in‘ hibridne verzije

Za malo se kojim automobilom toliko okreću glave, uglavnom muškaraca, kao za Formentorom, u što smo se uvjerili vozeći taj SUV coupé proteklih dana. Zaista, teško je ostati neprimjetan u Cupri, što zbog veoma atraktivnog izgleda, što zbog toga da je riječ o sasvim novoj marki koju mnogi susreću prvi put, pa se ne treba čuditi da se pri svakom zaustavljanju na parkiralištu ili benzinskoj crpki oko njega stvori mnoštvo znatiželjnika. Taj vrhunski sportski crossover dostupan je s bogatom ponudom od čak sedam pogonskih sustava, uključujući dvije plug-in hibridne verzije koje upravo stižu na tržište.

Motori na izbor

Potencijalni kupci već sada mogu naručiti Formentor 1.4 e-HYBRID DSG s opremom Veloz, kojemu cijena kreće od 302.565 kuna do registracije. Inače, Cupra Formentor e-HYBRID kupcima će nuditi dvije verzije snage, od 204 i 245 KS. Cupru Formentor e-HYBRID pogoni 1,4-litreni TSI benzinski motor snage 150 KS i elektromotor snage 115 KS, a baterija je litij-ionska kapaciteta 13 kWh, koja omogućava prelazak do 55 kilometara samo na struju.

Iako Formentor nudi mnoštvo varijanti motora, cilj je da 50 posto ukupne prodaje upravo čine plug-in hibridne verzije. Inače, Formentor trenutačno kupcima nudi nekoliko varijanti i snaga motora. Najslabiji model 1.5 TSI sa 150 KS u opremi Formentor s početnom je cijenom od 215.901 kunu, zatim je tu 1.5 TSI 150 KS DSG u opremi Formentor s početnom cijenom već od 230.902 kune te 2.0 TSI 310 KS DSG 4Drive u opremi Veloz s početnom cijenom već od 346.630 kuna. Tu je i limitirana serija Formentora od sedam tisuća komada koju pokreće 2,5-litreni petcilindarski turbobenzinski motor snage 390 KS, te nova dva hibrida.

Atraktivni izgled

Uz mnoštvo izbora što se pogona tiče, Formentor će zasigurno mnoge privući i svojim atraktivnim sportskim izgledom, ali i veoma odmjerenim interijerom koji naglašava veliku brigu za pojedinosti. To se očituje u detaljima u boji bakra koji krase ventilacijske otvore kao i šavovima koji se protežu čitavim interijerom.

Digitalni kokpit od 10,25 inča nudi vozaču sve potrebne informacije, a putem 12-inčnoga infozabavnog sustava upravlja se svim značajkama automobila od biranja ambijentalnog svjetla pa sve do upravljanja sigurnosnim sustavima. 

20. travanj 2024 03:43