Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Film ‘Nož u leđa‘ kao da je snimljen prema imaginarnim uputama Agathe Christie

14. Prosinac 2019.
Nož u leđa

U posljednje vrijeme Hollywood se sve češće okreće Agathi Christie i drugim predstavnicima takozvanoga whodunit-ogranka kriminalističkog žanra, onog u kojem zajedno s likovima pokušavate otkriti tko je ubojica.

'Ubojstvo u Orient Expressu' tako je najavilo seriju ekranizacija avantura nenadmašnog detektiva Herculea Poirota, a u svjetska kina upravo je stigao 'Nož u leđa', film koji djeluje kao da je snimljen prema nekim imaginarnim uputama spomenute kraljice krimića.

To se, prije svega, odnosi na zaplet u čijem su središtu smrt imućnoga 85-godišnjeg pisca i članovi njegove brojne obitelji, ujedno glavni sumnjivci, kao i na detektivski par koji su vrlo uspješno utjelovili Daniel Craig i Lakeith Stanfield, dosad najpoznatiji po ulozi Snoopa Dooga u 'biopicu' 'Straight Outta Compton'. Upravo je glumačka ekipa, u kojoj se našlo mjesta i za veterane poput Jamieja Leeja Curtisa i zaboravljenog Dona Johnsona, najjače oružje filma Riana Johnsona. Također je izvrsno osmišljeno i otkrivanje krivca, najvažniji element takvih priča. 'Nož u leđa' usporediv je s mnogim romanima, filmovima i serijama koji su ga inspirirali, čak im je superioran.

+ Režija: Rian Johnson
+ Glavne uloge: Daniel Craig, Katherine Langford, Chris Evans, Jamie Lee Curtis
+ Knives Out, 130 minuta, SAD, 2019.

26. travanj 2024 13:27