Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Film One su bombe - biografska drama sa snažnom glumačkom postavom 

25. Siječanj 2020.
Piše:
piše Vedran Harča
[email protected]

Glavni je i nerješivi problem ove biografske drame to što se bavi istom temom i manje-više istim događajima kao i znatno kvalitetnija i samo nekoliko mjeseci starija Showtimeova serija 'Najjači glas'.

U pitanju su događaji vezani uz desničarskoga televizijskog mogula i kontroverznog čelnika Fox Newsa Rogera Ailesa, točnije uz optužbe za seksualno zlostavljanje koje su protiv njega podignule bivše zaposlenice, što je u filmu redatelja Jaya Roacha prikazano neusporedivo površnije, bez pretjerane želje za dubljim ulaženjem u karakter, psihička stanja i motivaciju likova.


Uz to, zvjezdana glumačka ekipa predvođena inače pouzdanim Johnom Lithgowom i oskarovkom Nicole Kidman najvažnije je aktere odglumila mnogo slabije od svojih televizijskih 'dvojnika', prije svega Russella Crowea koji je, utjelovivši Ailesa, ostvario vjerojatno najbolji nastup karijere.

Zbog svega toga, nakon što sam pogledao i seriju i film, 'One su bombe' mogu preporučiti samo onima koji o toj uznemirujućoj istinitoj priči žele znati manje.

  • Režija: Jay Roach
  • Glavne uloge: Nicole Kidman, John Lithgow, Charlize Theron, Margot Robbie
  • Bombshell, 108 minuta, SAD, 2019.
10. travanj 2024 09:48