Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Novi model Mante prvi je električni MOD u povijesti njemačkog brenda

30. Svibanj 2021.
Opel Manta GSe ElektroMOD
MOD označava promjenu, tehničke i stilske modifikacije te moderan, održiv stil života. Ali iako je spremna za budućnost bez emisija i sva u novim tehnologijama, Manta i dalje izgleda kao klasična ikona stila iz 70-ih godina prošlog stoljeća

Nova Opelova Manta, koja nosi dodatak GSe ElektroMOD, spremna je za električnu budućnost bez emisija, s najnovijim tehnologijama, ali i dalje izgleda kao klasična ikona stila iz 70-ih. Stari četverocilindarski motor ispod legendarnoga crnog poklopca ustupio je mjesto elektromotoru snage od 108 kW odnosno 147 KS, zbog čega je nova Manta najmoćnija do sada.

Električna Manta razvija maksimalan okretni moment od 255 Nm i vozač može birati između ručnog mijenjanja na originalnoj mjenjačkoj kutiji s četiri stupnja prijenosa ili jednostavna uključenja četvrtog stupnja prijenosa i automatske vožnje; snaga se pritom uvijek prenosi na stražnje kotače. Zbog toga Manta ostaje klasičan sportski automobil, ali s inovativnim i osuvremenjenim pogonskim sklopom.

Moderna i komunikativna

Baterija je litij-ionska kapaciteta od 31 kWh, što omogućuje prosječan doseg od oko dvjesto kilometara, a baš kao i Opel Corsa i Opel Mokka, i Manta GSe obnavlja energiju kočenjem i pohranjuje ju u akumulator. Uobičajeno se puni s pomoću ugrađenog punjača od devet kilovata za jednofazno i trofazno punjenje izmjeničnom strujom, što znači da je za potpuno punjenje akumulatora potrebno samo nešto manje od četiri sata. Ima novo Opelovo lice: sad ima Opel Pixel-Vizor po cijeloj širini vozila. Može ‘komunicirati‘ s okolinom po cijeloj površini LED zaslona, a LED tehnologija upotrebljava se također u ugrađenim dnevnim svjetlima, glavnim prednjim svjetlima te trodimenzionalnim stražnjim svjetlima.

Novi vizual

Neonski žuta boja podudara se s nedavno izmijenjenim Opelovim korporacijskim identitetom i uokviruje prepoznatljiv crni poklopac motora. U lukove kotača sada su smješteni posebno dizajnirani 17-inčni Ronalovi kotači od lake legure, a na prtljažniku se ponosno ističe natpis ‘Manta‘ ispisan novim Opelovim slovima.

U unutrašnjosti se nalazi najnovija Opelova digitalna tehnologija. Klasični zaobljeni instrumenti otišli su u povijest pa umjesto njih vozač sada gleda u široku ploču Opel Pure Panel, kao i u novoj Mokki. 

18. travanj 2024 10:20