Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Novi modeli popularnih furgona ovih dana stižu u Toyotine salone diljem Hrvatske

04. Listopad 2020.
Proace City _1
Zahvaljujući najvećoj dužini teretnog prostora u klasi i izdašnom obujmu obiju izvedbi, s dugim i s kratkim osovinskim razmakom, mogu primiti dvije europalete, što je rijetkost za ovu klasu

Potpuno novi kompaktni furgon Proace City u rujnu 2020. stiže u sve Toyotine salone širom Hrvatske. Riječ je o paleti vrlo atraktivnih kompaktnih furgona koja će dodatno ojačati Toyotinu ponudu lakih gospodarskih vozila, a razvijena je u suradnji s PSA Grupom.

Novi Proace City prije svega je namijenjen obrtnicima, poduzetnicima i tvrtkama jer daje sve ono što se očekuje od podrške koju gospodarsko vozilo mora pružiti. Zahvaljujući najvećoj dužini teretnog prostora u klasi i izdašnom obujmu obiju izvedbi, i ona s dugim i ona s kratkim osovinskim razmakom, mogu primiti dvije europalete, što je rijetkost za ovu klasu.

Putnička varijanta

Uz Proace City tu je i Proace City Verso, model u kojem dodatak Verso označava da je riječ o putničkoj varijanti Toyotina novoga furgona, koji pruža mogućnost smještaja do sedam osoba, uz čak tri isofix priključka u drugom redu sjedala, što ovaj model čini jedinstvenim u klasi te iznimno privlačnim za obitelji s manjom djecom. Verso nudi prilagodljivost u rasporedu sjedenja putnika, uz opciju tri zasebna sjedala ili djeljivu-preklopivu stražnju klupu u omjeru 60:40.

I u dugoj i u kratkoj izvedbi moguće je dodati treći red sjedala, koji je dovoljno velik da se, uz mogućnost pomicanja sjedala, u njemu udobno mogu smjestiti i odrasle osobe. Proace City odlikuje se sjajnim specifikacijama opreme, koje uključuju niz funkcija koje pružaju vrhunsku sigurnost, udobno okružje za vožnju i poboljšane performanse i praktičnost, što vrijedi i za furgon i za putničku izvedbu Verso.

Visoka razina sigurnosti

Sigurnosne funkcije nude se u tri različita paketa. Kao standard, uključivat će sustav predsudarne zaštite, čitanje prometnih znakova, funkcija zadržavanja u prometnom traku, tempomat te 'upozorenje za kavu' koje preporučuje vozaču da napravi stanku ako je dugo za upravljačem. Opseg opreme povećava se u drugom paketu zahvaljujući automatskim dugim svjetlima, upozorenju za zanošenje i proširenom sustavu čitanja prometnih znakova, a najviši paket opreme tome dodaje i prilagodljiv tempomat i monitor mrtvoga kuta.

Svi modeli bit će opremljeni funkcijom eCall za automatsko povezivanje s hitnim službama u slučaju teške nesreće. Što se motora tiče, kupci će moći birati između benzinskih i dizelskih pogonskih motora u rasponu snage od 75 do 130 KS, a tu je i izbor ručnih mjenjača s pet odnosno šest brzina, kao i automatski mjenjač s osam brzina. 

25. travanj 2024 03:59