Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Predstavljen je novi, redizajnirani Jaguar F-Type

15. Prosinac 2019.
Jaguar F-Type 2020
Nabrijanim izgledom i oštrim linijama neće razočarati svoje ljubitelje. Promjene su jasno vidljive već na prvi pogled, a pozornost odmah privlače nova, uža prednja Pixel LED svjetla. Mnogo je promjena i u unutrašnjosti

Jaguar je predstavio svoj novi model F-Type Coupé, no nije riječ o posve novom modelu. Iz Jagura su odlučili redizajnirati postojeći model F-Type koji se u prodaji nalazi još od 2013. godine. Novi, redizajnirani F-Type nije doživio male preinake, pa su sve promjene jasno vidljive već na prvi pogled. Prije svega, pozornost privlače nova prednja Pixel LED svjetla, koja su uža i automobilu daju agresivan izgled, koji će zasigurno dobro poći kod budućih kupaca.

Kvalitetnije i modernije

No, nisu se promjene dogodile samo na prednjem dijelu Jaguara. Novi F-Type sada odlikuju oštrije linije, što također pridonosi 'nabrijanijem' izgledu, a tu je i novi branik. Ni unutrašnjost automobila nije ostala netaknuta, a u Jaguaru su se potrudili da sve izgleda dosta modernije nego u modelu iz 2013., što je nekako i očekivano. Ispred vozača sada je 12,3-inčni digitalni kokpit, koji čini se postaje standard u novim automobilima. Dodan je i novi infozabavni Touch Pro sustav koji podržava Android Auto i Apple car play, sjedala su isto tako redizajnirana i nova, a korišteni su i bolji materijali u unutrašnjosti automobila.

Impresivna brzina

Što se motora tiče, za kupce na europskom kontinentu bit će ponuđene tri varijante. Prva je F-Type s dvolitrenim turbomotorom s 300 KS, automatskim mjenjačem i pogonom na stražnje kotače kojoj je maksimalna brzina 250 km/h, a do stotke stiže za 5,4 sekunde. Druga, snažnija opcija dolazi s petolitrenim V8 benzinskim motorom koji je uparen s automatskim mjenjačem. Pogon na dva ili sva četiri kotača ostat će kupcu na izbor.

Maksimalna brzina mu je 285 km/h, a do stotke mu trebaju impresivne 4,4 sekunde. Vrh ponude ili top-model Jaguara F-Type R je verzija od čak 575 KS s maksimalnom brzinom od 299 km/h i ubrzanjem od stotke od samo 3,5 sekundi. Najjača izvedba dolazi s pogonom na sva četiri kotača, bez iznimke. Što se cijene tiče, ona još nije poznata za sve modele, ali za osnovni model u Velikoj Britaniji treba izdvojiti oko 54 tisuće funti. 

24. travanj 2024 23:22