Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Rambo: Do zadnje kapi krvi

05. Listopad 2019.

 

Sylvester Stallone svoga je drugoga najpoznatijeg celuloidnog junaka (nakon Rockyja Balboe, dakako) odlučio umiroviti filmom podjednako bliskim drami odbačenoga vijetnamskog veterana iz 37 godina starog izvornika i kasnijim nastavcima u kojima je postao savršeni stroj za ubijanje i obarao rekorde u broju smaknutih negativaca.

Dio filma koji prikazuje Ramba kao bolestima i unutarnjim demonima izmučenog starca odrađen je prilično traljavo i 'na brzaka', zaplet je također malo previše pojednostavnjen, ali zato mu u vizualno impresivnim i 'slasherski' brutalnim scenama obračuna (čupanje srca iz prsišta, doslovno lomljenje kostiju) gotovo nema ravnih.

To ga kvalitetom na kraju smješta nekamo u sredinu cijelog serijala, odnosno iza legendarnog prvijenca i prethodne 'četvorke', ali i znatno ispred ostvarenja u kojima je, gotovo bez ičije pomoći, pobjeđivao stotine do zuba naoružanih ruskih ili vijetnamskih vojnika. Sve u svemu, dostojan završetak franšize koja je unatoč mnogim nedostacima osigurala svoje mjesto u povijesti sedme umjetnosti.

+ Režija: Adrian Grunberg
+ Glavne uloge: Sylvester Stallone, Paz Vega, Yvette Montreal, Oscar Jaenada
+ Rambo: Last Blood, 89 minuta, SAD, 2019.

19. travanj 2024 19:06