05. listopad 2019.

[VIDEO] Rambo: Do zadnje kapi krvi

 

Sylvester Stallone svoga je drugoga najpoznatijeg celuloidnog junaka (nakon Rockyja Balboe, dakako) odlučio umiroviti filmom podjednako bliskim drami odbačenoga vijetnamskog veterana iz 37 godina starog izvornika i kasnijim nastavcima u kojima je postao savršeni stroj za ubijanje i obarao rekorde u broju smaknutih negativaca.

Dio filma koji prikazuje Ramba kao bolestima i unutarnjim demonima izmučenog starca odrađen je prilično traljavo i 'na brzaka', zaplet je također malo previše pojednostavnjen, ali zato mu u vizualno impresivnim i 'slasherski' brutalnim scenama obračuna (čupanje srca iz prsišta, doslovno lomljenje kostiju) gotovo nema ravnih.

To ga kvalitetom na kraju smješta nekamo u sredinu cijelog serijala, odnosno iza legendarnog prvijenca i prethodne 'četvorke', ali i znatno ispred ostvarenja u kojima je, gotovo bez ičije pomoći, pobjeđivao stotine do zuba naoružanih ruskih ili vijetnamskih vojnika. Sve u svemu, dostojan završetak franšize koja je unatoč mnogim nedostacima osigurala svoje mjesto u povijesti sedme umjetnosti.

+ Režija: Adrian Grunberg
+ Glavne uloge: Sylvester Stallone, Paz Vega, Yvette Montreal, Oscar Jaenada
+ Rambo: Last Blood, 89 minuta, SAD, 2019.