Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Renault Talisman - Novi model dolazi samo s dizelskim motorima

08. Ožujak 2020.
Renault talisman 2020
U Renaultu tvrde da su njihovi novi dizelski motori sada čišći i učinkovitiji te da svi zadovoljavaju najstrože ekološke norme

Iako su ga trebali predstaviti na Sajmu automobila u Ženevi, u Renaultu su odlučili malo prije pustiti sve informacije o svome novome/starome modelu Talismanu koji će imati limuzinsku i, naravno, karavansku izvedbu. Redizajnirani Talisman s novom izvedbom njeguje malo profinjeniji stil, što se vidi i u vanjskom izgledu automobila i u putničkom prostoru.

Dizajn i tehnologija

Prednji dio vozila krasi elegantniji branik, a tu su i poprečni kromirani umetci. Svjetla su u obliku slova C, što je karakteristično za Renault u posljednje vrijeme, no sad su mnogo učinkovitija – LED Matrix Vision – i dolaze u standardnoj serijskoj opremi.

U unutrašnjosti dominiraju 10,2-inčna digitalna instrumentna ploča i novi multimedijski zaslon​ Renault Easy Link od 9,3-inča koji uključuje digitalni radio i kompatibilan je s Android Autom i Apple CarPlayom. Talisman je opremljen i Renaultovim ekosustavom Easy Connect koji spaja mnogo aplikacija, kao što su My Renault, novi multimedijski sustav Renault Eesy Link i druge povezane usluge, pa u tvrtki tvrde da je to njihov najpovezaniji model.

Pomoć u vožnji

Tu su i neizbježni sustavi za pomoć u vožnji, sustav zadržavanja vozila u voznom traku, upozorenje o umoru vozača, vozilu u mrtvom kutu, prometu iza vozila te još mnogo toga. Novi Talisman u ponudi će biti samo s dizelskim motorima, i to 1,7-litrenim turbodizelom koji dolazi u izvedbama od 120 i 150 KS u kombinaciji sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem te dvolitrenim s 200 KS koji je uparen sa šestobrzinskim automatskim EDC mjenjačem s dvije spojke.


Slabije verzije troše oko 4,9 litara, a najsnažnija izvedba u prosjeku troši 5,6 litara na stotinu kilometara. Dobra je vijest za domaće kupce da će osvježeni Talisman na naše tržište stići za nekoliko mjeseci, točnije u lipnju. Cijene još nisu poznate, ali očekuje se da će najslabiji model stajati manje od dvjesto tisuća kuna.

19. travanj 2024 19:36