Lidertrend
StoryEditor

[Video] Sony predstavio dva koncepta na CES-u

16. Siječanj 2022.
Sony Vision S 01 02

Čini se da je japanski proizvođač potrošačke elektronike Sony opasno zašao u sferu električnih automobila, ako ćemo suditi prema posljednjim informacijama koje stižu sa sajma CES u Las Vegasu. Iako je još prije dvije godine na istome sajmu predstavio svoj prvi električni koncept Vision S, ove je godine stigao s dvije karoserijske izvedbe.

Prva je limuzina Vision S 01, koja je, zapravo, koncept otprije dvije godine, ali sada je tu i Vision S 02, koji dolazi kao SUV. Interijer obaju modela Vision prilično je futuristički i sve tipičniji za električne automobile s mnogo velikih ekrana i ravnih čistih površina. Kabina prima čak sedam putnika, a pregršt kamera, senzora i pametnih tehnologija daje vozaču potpun pregled nad onim što se događa u vozilu, ali i izvan njega.

Sony je opremio svoje modele i mogućnostima povezivanja s 5G mrežom, što omogućava vlasniku vozila da bude u kontaktu s njim, mijenja mu postavke, sinkronizira sve opcije s mobitelom, ali i – upravlja vozilom na daljinu. Iz Sonyja napominju da su testovi vožnje s pomoću 5G mreže niske latencije već obavljeni u Japanu i Njemačkoj te dodaju kako je to važan korak prema potpunoj autonomiji. 

19. travanj 2024 21:28