Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Toyota Hilux: Ušminkani model kamioneta s novim dizelskim motorom

14. Lipanj 2020.
Toyota je svoj obnovljeni ‘pick-up‘ kamionet Hilux predstavila još 2015., a sada je došlo vrijeme za novu, osvježenu verziju tog modela. Najnovije izdanje diči se malo promijenjenim dizajnom, što se najbolje vidi na maski hladnjaka i branicima

Na početku treba reći da je Toyota model Hilux na tržište stavila još davne 1968. godine, što dokazuje kvalitetu i dugotrajnost toga kamioneta. Najnovije izdanje diči se nešto promijenjenim dizajnom, što se najbolje očituje na masci hladnjaka i branicima, koji su dobili potpuno novi izgled. Tako Hilux sada djeluje čvršće i robusnije, ali i oku ugodnije. U novi izgled uklopila su se i nova prednja i stražnja LED svjetla te naplatci od 18 cola.

Bogati Invincible

Novost je i oprema naziva Invincible, najbogatija u klasi, a i ime joj ide ususret Hiluxu, koji je poznat kao veoma pouzdan kamionet, vrhunskih sposobnosti i mogućnosti ugodne terenske voženje, što ga je i učinilo jednim od najtraženijih pick-upova diljem svijeta.

Oprema uključuje posebnu masku hladnjaka, branik, zaštitu blatobrana, donju zaštitnu ploču te poseban izgled kvake vrata, naplataka i stražnje stranice sanduka. Što se motora tiče, tu je novi 2,8-litreni turbodizelaš od 204 KS i 50 Nm, što Hiluxu omogućava ubrzanje od sto kilometra na sat za 10 sekundi, 2,8 sekundi brže od trenutačnog modela.



Novi motor može biti uparen sa 6-brzinskim ručnim ili automatskim mjenjačem, a pogon je naravno na sve kotače. Novi Hilux dolazi u dvije dužine karoserije – produženoj Extra Cab te s dvostrukom kabinom Double Cab. Treba dodati da mu je nosivost jedna tona, a mogućnost vuče impresivnih 3,5 tona.

Dodatna oprema – kavez

Unutrašnjost automobila dorađena je potpuno novim dizajnom ploče s instrumentima, zatim je tu i osaminčni infozabavni sustav s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay, a za ljubitelje glazbe sustav JBL Premium Sound s devet zvučnika i osamkanalnim pojačalom snage 800 W.

Popis opreme zaista je dug, pa se Hilux može pohvaliti satelitskom navigacijom, automatskim klima-uređajem, sustavom pametnog ključa, pokretanjem motora pomoću tipke, parkirnim senzorima...

A tu je i dodatna oprema, koja uključuje električni aluminijski pokrov, zaključavanje stražnje stranice sanduka, tvrdi krov za sanduk i utičnicu za napajanje od 12 volta u sanduku te zaštitni kavez za kabinu. Prodaja novog Hiluxa počet će u srpnju ove godine, kad ćemo i doznati cijenu te neuništive Toyote. 

19. travanj 2024 21:17