Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Toyota predstavila profinjeni Highlander sa sedam sjedala

24. Svibanj 2020.
Toyota Highlander 2021_1
Toyotin najveći hibridni SUV u prodaji na europskim tržištima naći će se početkom iduće godine

Uživajući pogodnosti Toyotine platforme GA-K, Highlander objedinjuje sve odlike Toyotinih SUV-ova kao što su udobnost, vozna svojstva i sigurnost, mala emisija CO2 i mala potrošnja hibridnoga pogonskog sklopa, inteligentni pogon na sve kotače (All-Wheel Drive), zatim obilje prostora i sposobnost vuče prikolice težine do dvije tone. Toyota Highlander bit će isključivo dostupna s potpuno hibridnim pogonskim sklopom.

Stvarnih sedam sjedala

Highlander Hybrid kombinira elegantan i profinjen izgled vrhunskoga gradskog SUV-a s čvrstoćom, snagom i trajnošću istinskog pogona na sve kotače. Unutrašnjost je oblikovana tako da nudi praktičnost, trajnost i prostranost koju očekujete od SUV-a sa sedam sjedala pružajući udobno, vrhunsko okružje za sve putnike. Hod uzdužnog pomicanja sjedala u drugom redu je 180 mm, što osigurava dovoljno prostora za dvoje odraslih u trećem redu te olakšava ulazak i izlazak. Prtljažnik nudi 658 litara prostora s dodatnim pretincem u podu, pri čemu se ukupni obujam može znatno povećati potpunim preklapanjem drugog i trećeg reda sjedala, čime se dobiva ukupno 1909 litara. Vrhunske razine opreme uključuju središnji 12,3-inčni zaslon multimedijskog sustava sa satelitskom navigacijom, virtualni zaslon, Apple CarPlay i Android Auto, bežično punjenje telefona, ventilaciju sjedala i digitalni retrovizor na kojem se prikazuje široka slika bez ometanja naslona za glavu ili drugih putnika.

Najbolji omjer snage i CO2

Četvrta generacija potpuno hibridnoga pogonskog sklopa u Highlanderu kombinira 2,5-litreni benzinski motor s Atkinsonovim procesom i prednji i stražnji elektromotor – pri čemu stražnji elektromotor daje Toyotinu SUV-u inteligentni pogon na sve kotače i snažnu nikal-metal-hidridnu bateriju smještenu ispod drugog reda sjedala. Ukupna snaga sustava od 244 KS u kombinaciji s emisijom CO2 od samo 146 g/km i potrošnjom od 6,6 l/100km najbolji je omjer snage i emisije CO2 u tom segmentu. Toyota Highlander Hybrid u prodaji na europskim tržištima naći će se početkom 2021.

18. travanj 2024 23:15