Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Unikatna jurilica za samo jednoga kupca

27. Prosinac 2020.
Lamborghini SC20 
Pravi sportski automobil u kabrioletskoj inačici, opasnog izgleda, vrhunske aerodinamike i velike snage napravljen je u jednom primjerku za misterioznoga kupca

Kada imate viška novca, sve je moguće. Tom se mišlju vodio i anonimni kupac koji je od Lamborghinija naručio unikatni automobil, napravljen samo za njega. Nismo sigurni jesu li glavonje iz Lamborghinija odmah pristale na takav zahtjev, ali kada je taj tajanstveni bogataš mahnuo čekom od tko zna koliko milijuna, talijanski je proizvođač sportskih automobila vrhunskih performansi rekao – ma može! Tako je nastao ovaj pravi sportski automobil u kabrioletskoj inačici, opasnog izgleda, vrhunske aerodinamike i velike snage te samo u jednom primjerku, za misterioznoga kupca.

Sportski i cestovni

Ovu zvijer stvorio je kreativni odjel Lamborghinija, Centro Stile i Squadra Corse, koji se inače bavi isključivo modelima za utrke, no ovaj Lambo je isto tako i cestovni automobil koji odražava sportsko nasljeđe te sportske marke. Cilj je bio stvoriti jedinstveno vozilo ekstremnog dizajna i performansi, sposobno kombinirati aerodinamična rješenja proizašla iz trkaćih Lamborghinija s originalnim linijama i ekskluzivnim detaljima.

Karoserija od karbonskih vlakana optimalno usmjerava protok zraka na takav način da omogućuje udobnu vožnju čak i pri velikim brzinama. Izraziti prednji razdjelnik uokviren je dvjema perajama i usisnicima zraka na prednjoj haubi, a u isklesane bočne stranice ugrađena su ista rješenja usvojena na Essenzi SCV12. Mišićavi stražnji kraj završava velikim krilom od karbonskih vlakana koje se može postaviti u tri položaja: za nisko, srednje i veliko opterećenje.

Nije mu prvi put

Naziva SC20, ovaj Lamborghini izrađen je od ugljikovih vlakana, što znači da je iznimno lagan i ugodan u vožnji. Pokreće ga najsnažniji Lamborghinijev V12 motor zapremnine 6,5 litara koji proizvodi 770 KS i 720 Nm.

image
Lamborghini SC20 
foto

Treba napomenuti da je tajanstveni kupac sudjelovao u izradi svoga vlastitog Lamba birajući boje, detalje i sve ostale sitnice koje su bile u njegovoj moći, a bilo ih je. Vanjska boja je tako bijela s plavim detaljima, koji krase i unutrašnjost automobila. Dodajmo i da je Lamborghini sličan one off projekt napravio i 2018. godine kada je također za bogatoga kupca proizveo model SC18. 

25. travanj 2024 08:39