14. studeni 2021.

[Video] Volkswagen nastavlja Izbacivati modele ID.

Volkswagen ID.5

   

Volkswagen nastavlja svoj put elektrifikacije svojim novim modelom ID.  Nakon što su predstavljeni ID.3 i ID.4, na red je došao ID.5. Riječ je o kupeovskom izdanju modela ID.4, ali ipak s nekoliko promjena te dodatnim sportskim modelom koji će nositi oznaku GTX. ID.5 dolazi u tri verzije, tj. jačine pogonskog sklopa.

Početna Pro verzija sa stražnjim motorom daje 147 KS, snažnija verzija Pro Performance stiže s 204 KS, a treća verzija je spomenuti sportaš GTX. Model ID.5 Pro do stotke stiže za 10,4 sekunde, a Pro Performance isto čini za 8,4 sekunde. Maksimalna brzina obje izvedbe iznosi 160 km/h a domet bi im s jednim punjenjem prema Volkswagenu trebao biti oko 520 kilometara.

Sportski GTX pak dolazi s pogonom na sva četiri kotača i dodatnim elektromotorom na prednjoj osovini, što znači da GTX isporučuje čak 299 KS pa mu do 100 km/h trebaju samo 6,3 sekunde, a maksimalna mu je brzina sasvim dovoljna za električni automobil – 180 km/h, ali uz nešto manji doseg, koji bi prema Volkswagenovim podacima trebao iznositi 480 km. Novi ID.5 dolazi i s novim svjetlosnim potpisom, nešto novih tehnologija, ali i s još nepoznatom cijenom koja bi trebala biti objavljena početkom iduće godine.