Lidertrend
StoryEditor

[VIDEO] Za sve avanturiste Jeep je pripremio auto iz snova

30. Kolovoz 2020.
Opremljen šatorom, pećnicom, hladnjakom i drugim dodacima potrebnima za dulji boravak u prirodi, Gladiator Farout zapravo je kamp-kućica, ali s mnogo boljim performansama

Mnogi avanturisti sanjaju o automobilu koji će ujediniti sve njihove želje. Čini se da se to upravo ostvaruje s novim Jeepovim konceptom Faroutom. Jeep je prošlog tjedna predstavio Gladiator Farout, koji se temelji na modelu Gladiator, ali s dodacima za one koji vole boraviti u prirodi. Zbog toga je opremljen šatorom, pećnicom, hladnjakom i drugim stvarčicama potrebnima za dulji boravak izvan civilizacije. Mogli bismo reći da je Gladiator Farout kamp-kućica, ali mnogo boljih performansa i, nećemo lagati, izgleda.

Stiže u pravo vrijeme

Stroj je to koji, naravno, pokreću sva četiri kotača, a za odlične performanse po svim terenima zaslužan je trolitreni motor​ EcoDiesel V6 maksimalne snage od 260 KS i 599 Nm okretnog momenta, s prosječnom potrošnjom od 8,4 litre na 100 km, što i nije tako strašno s obzirom na zvijer o kojoj govorimo.

Jeep taj koncept predstavlja u pravo vrijeme, kad se mnogi žele odmaknuti od civilizacije, što neće biti teško s Faroutom jer njegov šator taj odmak čini mnogo ugodnijim. Postavljen na integrirane krovne nosače, Jeepov šator ​rasklapa se u samo nekoliko sekundi. Dug je 4,88 m i visok 2,39 m, što je dovoljno prostora da u njemu komotno mogu spavati četiri osobe. Unutrašnjost je opremljena ambijentalnim LED svjetlima, stolom i stolcima te već spomenutom pećnicom i hladnjakom.

Drvo i plava koža

Iako još nisu objavljene fotografije unutrašnjosti, u tvrtki kažu da će Farout krasiti interijer obložen drvom, blaga ambijentalna rasvjeta i detalji od tamnoplave kože. Jeep Gladiator Farout vozi na gumama sa 17-inčnim naplatcima prilično visokog profila koje omogućuju vožnju po svim vrstama terena, a tu su i vitlo i Foxovi amortizeri.

Vjerujemo da će model brzo naći poklonike ako se od koncepta pretvori u automobil serijske proizvodnje. Zbog svih dodataka mnogi avanturisti mogli bi svoje oronule kamp-kućice zamijeniti upravo Faroutom.

19. travanj 2024 21:39