Lidertrend
StoryEditor

Za dezinfekciju Disneylanda u Parizu potrebno je 2 milijuna antibakterijskih maramica

17. Travanj 2021.
Fun in Parisfoto Shutterstock

Mnogi svjetski tematski parkovi pripremaju se za dan kada će ponovno otvoriti svoja vrata gostima. A kada taj dan dođe, park će morati blistati, biti dezinficiran i siguran za sve posjetitelje. Dezinficirati i očistiti jedan takav veliki tematski park nije jeftino, a portal OnBuy.com donosi koje troškove čišćenja imaju najveći tematski parkovi na svijetu.

Na prvom mjestu je Chimelong Ocean Kingdom, park koji je smješten u Kini. Za njegovo čišćenje potrebno je čak 14,9 milijuna eura. Ogromno odmaralište od 20,72 četvornih kilometara u kineskom Zhuhaiju posjeduje najveći svjetski oceanarij, a portal OnBuy izračunao je da bi za dezinfekciju cijelog parka bilo potrebno oko 20,7 milijuna antibakterijskih maramica

Na drugom mjestu je Disney World na Floridi čije čišćenje košta oko 5,2 milijuna eura, a bilo bi potrebno 7,2 milijuna antibakterijskih maramica kako bi postao prikladan za covid. Prema istraživanju tvrtke ClearItWaste, to je gotovo 30 puta skuplje od čišćenja stana repera Drakea tijekom cijele godine!

Disneyjeva odmarališta u Šangaju, Parizu i Kaliforniji zauzimaju treće, četvrto, odnosno peto mjesto. Park u Šangaju se očisti za oko 2,8 milijuna eura (3,8 milijuna maramica), pariško Čarobno kraljevstvo za 1,4 milijuna eura i 2 milijuna maramica, a čišćenje kalifornijskog odmarališta Disneyland koštalo bi 1,3 milijuna eura i 1,8 milijuna maramica.

image
tematsi parkovi čišćenje
foto
23. travanj 2024 12:24