Lidertrend
StoryEditor

Zuckerberg razvija tehnologiju teleportacije u svjetove iz mašte

01. Ožujak 2022.
Uz pomoć AI tehnologije ‘Builder Bot‘ seli korisnike na željenu lokaciju u virtualnom svijetu, a oni pritom ne moraju napraviti ništa osim izdati naredbu

Glavni čovjek Mete, Mark Zuckerberg, namjerava svijet jednim gumbom preseliti u novu stvarnost. U trenutku kad se strahuje da će se ponoviti scenarij iz najmračnije ere moderne povijesti, Zuckerbergov plan zvuči idealno, ali, nažalost, on se odnosi na 'selidbu' u virtualnu stvarnost.

Kako je objavio tijekom live javljanja, Zuckerbergov tim trenutno razvija tehnologiju koja će korisnicima omogućiti da se jednim klikom, odnosno jednom naredbom presele u svijet iz svoje mašte. Cilj mu je prijelaz između stvarnog i virtualnog svijeta učiniti što prirodnijim, gotovo nevidljivim, a to će, kako prenosi HypeBeast, omogućiti njihov prototip nazvan Builder Bot.

Personalizirani svemir

Uz pomoć AI tehnologije 'Builder Bot' trenutno seli korisnike na željenu lokaciju u virtualnom svijetu, a oni pritom ne moraju napraviti ništa osim izdati naredbu. Kako je pokazao u demonstraciji, korisnik bi, primjerice, mogao izgovoriti naredbu 'Idemo na plažu' i sustav će ga transportirati u virtualni 3D pejzaž, pješčanu plažu s tirkiznim morem.

I to nije sve, kako kažu popularne reklame. Korisnik željeni svijet može dotjerivati, na pučini nasaditi otok, na nebo oblake. Da bi ugođaj bio potpuno, Bot može puštati tropske zvukove ili kakvu god glazbu korisnik odabere.

– Bit će dovoljan samo zvuk (glas) da biste kreirali nove svjetove, uživali i dijelili novo iskustvo – kazao je Zuckerberg.

Budući da je razvoj tehnologije koja na takav način spaja VR i AI još uvijek u tijeku, nije poznato kad će Builder Bot doista zaživjeti ni hoće li biti dio VR društvene platforme. No, kako zaključuje HypeBeast, daje uvid u to u kojem smjeru Zuckerberg planira razvijati budućnost AI-ija, ali i novog virtualnog svijeta.

26. travanj 2024 16:35