Studentski Lider klub
StoryEditor

100 godina EFZG-a - Fakultet je desetljećima znatno utjecao na ekonomski i društveni život zemlje

12. Prosinac 2020.
Ekonomski fakultet u Zagrebu
Zbog epidemioloških razloga stota obljetnica nije obilježena grandiozno u prostorijama Fakulteta, nego je, naravno, u skladu s ovim vremenima održana online. Za potrebe proslave napravljen je videozapis o Ekonomskom fakultetu – Zagreb za neke buduće generacije koje će nastaviti graditi uspješnu budućnost te institucije

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1. prosinca 2020. obilježio je prvih stotinu godina postojanja tijekom kojih je kontinuirano gradio ulogu stožerne institucije ekonomske misli u Hrvatskoj.

– Ponosni smo na sve svoje studente, zaposlenike i partnere koji su svoje iskustvo, znanje i entuzijazam ugradili u temelje budućnosti našega fakulteta. Tijekom povijesti Ekonomski fakultet – Zagreb, njegovi bivši i sadašnji studenti i zaposlenici znatno su utjecali na ekonomska i društvena kretanja u našem društvu, zbog čega je Fakultet integralni dio razvoja naše države – rekli su na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Internetska svečanost

Zbog epidemioloških razloga stota obljetnica nije obilježena grandiozno u prostorijama Fakulteta, nego je, naravno, u skladu s ovim vremenima održana online. Za potrebe proslave napravljen je videozapis o Ekonomskom fakultetu – Zagreb za neke buduće generacije koje će nastaviti graditi uspješnu budućnost te institucije. Na početku polusatnog videa koji prikazuje Ekonomski fakultet dekan prof. dr. sc. Jurica Pavičić daje uvid u njegovu ulogu u povijesti visokog obrazovanja.
U videu su se našli i mnogi čestitari i vodeći ljudi Hrvatske, poput predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, a čestitkama su se pridružili i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras. Internetskoj proslavi pridružili su se i bivši dekani Ekonomskog fakulteta, mnogi akademici i profesori.

Povjerenje nekoliko generacija

– Hvala svima, a prije svega studentima i njihovim obiteljima koji daruju povjerenje Ekonomskom fakultetu, često i tijekom nekoliko generacija. Zbog takvog je povjerenja on i danas visokoobrazovna ustanova najzanimljivija maturantima u Hrvatskoj. Upravo su izvrsni studenti i njihove obitelji te naši izvrsni zaposlenici i partneri temelj koji jamči i daljnji uspješan razvoj Ekonomskog fakulteta – rečeno je tijekom obilježavanja obljetnice.

18. travanj 2024 21:29