Studentski Lider klub
StoryEditor

Advent na TTF-u: U petak otvoreni laboratoriji i radionice

14. Prosinac 2017.

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu otvorit će u petak 15. prosinca svoja vrata, te u sklopu programa ‘Advent na TTF-u‘ dopustiti pristup svojim laboratorijima i kroz niz pomno osmišljenih radionica predstaviti područje svojeg djelovanja.

Na Danu otvorenih vrata Tekstilno-tehnološkog fakulteta posjetitelji će, tako, od 12 do 17 sati moći sudjelovati u radionicama poput ‘Izradi pletenu kuglicu za bor‘, gdje će se prezentirati postupak od ideje do realizacije jednostavnijeg pletenog proizvoda, a sudionici će za uspomenu na dar dobiti ukrasnu božićnu kuglicu.

Radionica pod nazivom ‘Tekstilografija‘ bavit će se kreativnim procesom u grafici i dizajnu tekstila, dok će radionica ‘Bijelo na bijelom‘ dati interaktivni prikaz tehnologija kojima se na tekstilu postižu različiti efekti. Kroz radionicu, posjetitelji će se upoznati s tehnologijama i procesima oplemenjivanja tekstila, različitim metodama obrade te tehnologijama bojadisanja i tiska.

>>>Pobjednički niz bez presedana: Advent u Zagrebu ponovno proglašen najboljim u Europi

Na ‘Adventu u laboratoriju‘ demonstrirat će se supravodljivost i pokazati kako kemijskim procesima izrađivati božićna drvca, ukrase, bojati plamen te drugi zabavni eksperimenti.

Čipka će biti tema ‘Čipkaste pahuljice‘; primjena niskotemperaturne, niskotlačne plazme u razvoju ekoloških postupaka obrade tekstilnih materijala radionice ‘Advent pod svijetlom plazme‘, a povijesni razvoj i primjena tekstilnih materijala, od prapovijesti, kamenog i metalnog doba, starog, srednjeg i novoga vijeka pa sve do suvremenog doba prikazat će se na interaktivnoj radionici ‘Tekstilni materijali, nekada i danas‘.

Izložba ‘Čarolija modne obuće‘ predstavit će studentske radove smjera Dizajn obuće, od idejnih crteža do realiziranih uzorka, a posjetitelji će moći sudjelovati i u radionici izrade manjih galanterijskih predmeta od kože.

Svi koji žele saznati odgovor na pitanje ‘Tko je ubio Djeda Božićnjaka?‘, odgovor će moći saznati na Danu otvorenih vrata TTF-a svaki puni sat od 13 do 17 sati, a u sklopu Adventa na TTF-u održat će se i stručni skup za nastavnike srednjih škola s temama ‘Pametna odjeća na mudrom manekenu‘ i ‘Tekstilije 21. st. – Sinergija znanosti i kreativnosti‘.

Pregled predavanja i radionica dostupan je na Facebook stranici događanja.

13. travanj 2024 12:21