Studentski Lider klub
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Dodjela nagrade Soljačić najboljim maturantima

26. Srpanj 2019.
Ministarstvo znanosti i obrazovanjafoto: MZO.hr
Piše:
piše Nikolina Oršulić
[email protected]

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak 26. srpnja:

ZAGREB - Prema podacima Financijske agencije (Fina), na kraju lipnja ove godine u blokadi je bilo 18.585  poslovnih subjekata s ukupnim dugom od 6,31 milijarde kuna, a najzaduženiji su bili blokirani poslovni subjekti s područja Grada Zagreba. Od ukupno 18.585 blokiranih poslovnih subjekata na kraju lipnja, 7.268 su pravne, a 11.317 fizičke osobe, odnosno obrtnici.

ZAGREB - Komemoracija skupniku Josipu Briškom. Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu preminuo u srijedu od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu (11 sati, Ministarstvo obrane RH, velika dvorana Doma HV “Zvonimir”, Marka Stančića 6)

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković primit će izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj, na čelu s predsjednikom Društva Stipom Jukićem. Sastanku će nazočiti i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Fotoreporteri i snimatelji mogu snimiti početak sastanka o kojem ćemo izvijestiti priopćenjem (10,30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 3)

STRUGA BANSKA - U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova u Strugi Banskoj svečano se obilježava 28. obljetnica pogibije trinaestorice hrvatskih redarstvenika u Domovinskom ratu. U obilježavanju će sudjelovati potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji će se ujedno i prigodno obratiti. Obilježavanje 28. obljetnice bit će održano prema sljedećem programu:  - okupljanje (17,50),  Mimohod prema Spomen obilježju poginulim hrvatskim redarstvenicima (18 sati) , Polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred Spomen obilježjem poginulim hrvatskim redarstvenicima (18,10 ),  Ceremonija podizanja hrvatske zastave i prigodni program kod Spomen obilježja poginulim braniteljima i civilima iz II. svjetskog rata i Domovinskog (18,30), Odlazak hodom prema rijeci Uni i doček i susret sa sudionicima spusta čamaca na rijeci Uni u čast poginulih redarstvenika te prigodno uručenje medalja sudionicima spusta (19,45)

ZAGREB - Konferencija za medije Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista na kojoj će se govoriti o "Prijedlozima poreznih mjera". Govorit će predsjednik Mosta Božo Petrov (11 sati, dvorana Ivana Kukuljevića Hrvatskoga sabora, Trg svetoga Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za medije ususret 29. Međunarodnom tjednu dojenja, koji se ove godine održava pod sloganom "Osnažimo roditelje i omogućimo dojenje". Na konferenciji će, između ostalog, biti riječi o rezultatima koje Hrvatsku stavljaju među pet najuspješnijih zemalja po provedbi inicijative "Rodilišta prijatelji djece" i važnosti daljnjeg promicanja i zaštite dojenja. Na konferenciji će govoriti ministar zdravstva Milan Kujundžić, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Regina M. Castillo, zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb Stjepko Pleština i predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode Slavko Orešković (10 sati, Klinika za ženske bolesti i porode, dvorana "Franjo Durst", Petrova 13).

ZAGREB - Dodjela Nagrade Soljačić Ivi Barać, koja je na maturi ostvarila najbolji rezultat na ispitima iz matematike i fizike. Nagradu najboljim maturantima zajednički će uručiti profesor, utemeljitelj Nagrade i donator Marin Soljačić i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (11 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Multimedijalna dvorana, Donje Svetice 38).

20. travanj 2024 12:29