Studentski Lider klub
StoryEditor

Ekonomski fakultet i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pokreću studijski program prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva

23. Travanj 2021.
Croatiana Gregurić, prof. dr. sc. Darko Tipurić, prof. dr. sc. Jurica Pavičić, Zvonko Milas, izv. prof. dr. sc. Domagoj Hruška

Prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta – Zagreb i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske potpisali su Sporazum o suradnji temeljem kojeg se od iduće akademske godine pokreće novi program posebno prilagođen potrebama hrvatskog iseljeništva. Potpisivanju su nazočili i voditelji programa prof. dr. sc. Darko Tipurić i izv. prof. dr. sc. Domagoj Hruška te Croatiana Gregurić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva/dijaspore.

Riječ je o jednogodišnjem sveučilišnom diplomskom master studiju - Leadership, koji se u potpunosti odvija na engleskom jeziku, a okosnicu programa čine kolegiji iz područja organizacijskog razvoja. Okvir programa je proširen kroz dodana tematska predavanja te posjete najznačajnijim domaćim i stranim poduzećima i ključnim institucijama u RH.

image
prof. dr. sc. Jurica Pavičić, Zvonko Milas, prof. dr. sc. Darko Tipurić, Croatiana Gregurić, izv. prof. dr. sc. Domagoj Hruška

- Diplomski sveučilišni studij poslovne ekonomije, smjer: Vodstvo na engleskom jeziku (Leadership) po prvi će put u našim prostorima omogućiti sustavnu edukaciju iz područja vodstva, ključnog fenomena u razumijevanju uspjeha u domeni organizacijskog upravljanja. Na tržištu rada Republike Hrvatske raste potreba za školovanim stručnjacima osposobljenima za vođenje u javnom i privatnom sektoru. Utjecaj pojedinaca koji su u mogućnosti objediniti ključne dimenzije discipline vodstva osnovni je temelj razvoja svakog složenog društva, a bez razvoja autentičnog identiteta društvo se nije u mogućnosti transformirati u skladu s potrebama i izazovima modernog doba - objasnio je profesor Tipurić.

image
prof. dr. sc. Jurica Pavičić i državni tajnik Zvonko Milas

- Ured je sudjelovao u osmišljavanju ovog programa i vjerujem da je pred nama master na koji možemo biti ponosni. Ekonomski fakultet u Zagrebu, zbog svoje akreditacije je globalno konkurentan i time privlačan mladima koji žele provesti godinu dana u Hrvatskoj, stječući ne samo znanje i međunarodno priznatu diplomu, već i vlastite, autentične doživljaje suvremene Hrvatske -  izjavio je državni tajnik Milas.

Dekan Pavičić također je izrazio zadovoljstvo te naglasio kako će Ekonomski fakultet kroz ovaj jedinstveni program nastoji biti mjesto integracije studenata iz domovine i izvan Republike Hrvatske.

16. travanj 2024 20:58